- Å bli kvitt Raymond Johansen blir reneste julekvelden

Er det en ting FrPs 1. kandidat  Aina Stenersen ser frem til er det øyeblikket når Raymond Johansen må forlate byrådsleder-kontoret. – Det betyr at vi kan ta byen tilbake, sier Stenersen som vil skrote den mye omtalte og gullkantede barnevaktsordningen i samme slengen.

Herr Nilsen (8).jpg

FrP lover nemlig sine velgere følgende:
Åpne stengte gater, sette tilbake tidligere parkeringsplasser og anlegge nye, fjerne beboerparkeringen, kraftig ned med taksten i bomgalgene og etter hvert fjerne de helt. 

- Hvordan vil du beskrive Oslo etter fire år med AP, MDG og SV?

- Oslo er blitt en lukket by tilrettelagt for de aller friskeste av oss. Byrådet lytter ikke til folket, sløser vanvittig med penger og som flere og flere opplever som en elite som forsyner seg selv med makt, penger og luksusbiler. FrPs by skal være åpen for alle uansett lommebok, alder eller helse, sier Stenersen.

- Raymond Johansen har sikret seg mer enn 100 millioner kroner til fest og fjas. Hva synes du om det?
- Hele prosjekt Miljøhovedstad er en eneste lang reise i ukultur og uforstand. Her bruker altså Johansen skattepenger for å arrangere humlevandring i Tøyenparken, eller han bruker 4,2 millioner kroner bare på seg selv og sine egne ideer. Dette er å be om forakt fra velgerne, sier Stenersen.

- FrP har subbet på meningsmålingene i lang tid, men siste tall viser 7,7 prosent. Har dere gjort noe riktig eller er det bare en forbigående tilfeldighet?

- Jeg håper og tror at dette er en varig trend. Vi tar innbyggerne på alvor og vi kjemper hver dag mot bomskatt, og frihetsberøvelse.

- Ap har falt fra 32 til 19 prosent. Hvor lavt tror du Ap kan komme?
- Jeg håper på under 10 prosent, men Raymond karrer seg kanskje over det, fordi han har jo hundrevis av millioner til indirekte valgkamp. At Ap faller er fortjent, fordi partiet har mistet helt kontakt med folk flest. At lojale Ap-velgere har våknet er til velsignelse for hele landet. 

- Har du brukt den gullkantede barnevaktsordningen som folkevalgt?

- Jeg ante ikke at vi kan levere kvitteringer for opp til 2506 kroner dagen for private barnevaktordninger. Jeg reagerer på summen, fordi den er kjempehøy. Her burde det vært en ”normal” timesats.

- Så du mener frivillige folkevalgte skal ha dekket barnevakter og pleie av eldre og syke bare fordi det skal i et møte de selv har så veldig lyst å gå på?

- Nei, dette kan vi som er folkevalgte i Oslo dekke selv. Når heltidspolitikere i Oslo tjener fra 870.000 til nesten 1,4 millioner kroner, bør noen hundrelapper fra egen lommebok til en datter, nabo eller bestemor være mer enn nok.

- Bør dere politikere gå en ny runde om de gullkantende frynsegodene?

- Dette bør bli en debatt som ender i en total revisjon av lønninger og frynsegoder.

Herr Nilsen (9).jpg

- Hvorfor hater ikke du bilen som Ap, SV og MDG? Jorda koker jo?

- Bil er frihet. Bil får hverdagen til å henge sammen. Bilen må vi ha, og den er null problem. Klima er viktig, men virkemiddelene byrådet bruker er nyttesløse i så måte. 

- Hvis du blir byrådsleder, blir FNB en del av ditt byråd?

- Ja, hvis de vil. 

Herr Nilsen (7).jpg

Yrkeserfaring: PR-bransjen, Stortinget, Oslo bystyre, og rådgiver for Norsk Revmatikerforbund

Sivil status: Kjæreste

Favorittrett: Biff og pommes frites

Beste bok: Kongemordet av Hanne Vibeke Holst

Transportpark: Buss og T-bane

Hva stemte du forrige valg: FrP selvsagt!