- Du kan like godt stemme MDG, hvis du velger Raymond Johansen

Lars Petter Solås (FrP) mener Aps byrådsleder Raymond Johansen er garantisten for at MDGs svært radikale samferdselspolitikk kan fortsette i fire år til.

Skjermbilde 2019-01-09 kl. 14.21.47.png

- Selv om Johansen skyver MDGs politikere foran seg er det ikke sånn at Ap har gitt fra seg noe i harde forhandlinger. I realiteten står Ap og MDG svært nære hverandre politisk , sier Solås.

 Fremskrittspartiets 4. kandidat i Oslo viser gjerne frem Aps «utekontor-skandale». Han mener «kontorer» vil stå som et evig symbol på Aps samferdselspolitikk i Oslo, sammen med det legendariske skiltet som skulle gjøre Johansen til «statsminister i Oslo» og byrådet til en byregjering.

- Det siste var en flau episode, for utekontor-prosjektet finner jeg ikke et adekvat adjektiv for å beskrive hva jeg tenker om dette, sier Solås.

Herr+Nilsen++2.jpg

- I byrådserklæringen fra Arbeiderpartiet, SV og MDG står det svart på hvitt at Oslos befolkning bare kan glemme privatbilen som transportmiddel. Vi skal alle sammen utelukkende gå, sykle eller ta offentlig transport. Fremskrittspartiet vil aldri noen gang støtte en så radikal og fiendtlig politikk, når folk flest må kunne velge bil for å få hverdagen til å fungere.

 I erklæringen står det krystallklart at det er kun «de som trenger bil» som skal kunne bruke bilen i Oslo hvis Ap og Raymond Johansen får fortsette i fire år til. Solås viser også til byrådets mål om å forby vanlige biler innenfor Ring 3.

- Byrådet forsøkte å sette i gang dette i starten av 2018, men heldigvis var det i tillegg til FrP mange som markerte sterk motstand mot et slikt ytterliggående forslag.

Byrådsleder Raymond Johansen har ikke svart på vår henvendelse.

OPPDATERT 10. januar med skriftlige kommentarer fra byrådsleder Raymond Johansen.

- Det er riktig at jeg er hovedansvarlig for hele byrådets politikk. Arbeiderpartiet er garantisten for den politikken. Vi har 20 representanter i bystyret og er det største partiet. Oslo Ap vedtok allerede for nesten 20 år siden at vi skulle jobbe for et bilfritt sentrum. Jeg er stolt av hele vår politikk ikke minst den kraftige styrkingen av kollektivtransporten. Samarbeidet med både SV og MDG har fungert utmerket og det er riktig som Solås sier at byrådet gjennomfører APs politikk og at vi er garantisten.

- Når det gjaldt forslaget om at vi skulle kalle oss det vi jo i realiteten er nemlig byregjering fikk ikke det flertall. At vi fortsatt kaller oss City goverment på engelsk er en videreføring av en mangeårig tradisjon. Også fra når FRP satt i byråd. Det var viktig å forklare utlendinger hvem vi var og hvordan styringssystemet fungerer. Jeg lever godt med at vi fortsatt kalles byråd, selvom vi ikke er et råd! 

Mvh
Raymond Johansen
(På vei til Købehavn med fly)