ALT DU (IKKE) VIL VITE OM BEBOERPARKERING

Oslo-politikeres forretningside “beboerparkering” blir trolig før eller siden gjeldene for hele Oslo. Hvis eiere av 300.000 personbiler i Oslo tvinges til å betale 3000 kroner i skatt i året for ikke-reserverte p-plasser betyr det en samlet skatteinntekt på 900 millioner kroner. I tillegg kommer inntekter fra vanlig parkering.

Beboerparkering sprer seg som en gressbrann i landets hovedstad.

Beboerparkering sprer seg som en gressbrann i landets hovedstad.

Hvis byrådet i Oslo ettervert følger Aps beboerskattenivå i Trondheim kan kameratene i Oslo se inntektene øke enormt. Der ser det slik ut nå:

En bil = 5280 kroner per år.
Har du to biler i husholdningen må du betale 9900 kroner.
Finnes det tre biler tilgjengelig for far, mor og datter da blir beboerskatten 14.220 i året for å kunne parkere der man bor langs Nidelven på kommunal grunn.

(At MDG nå vil ha regulert privat grunn kan du lese mer om her: http://jatilbilenioslo.no/nyheter/mdg-bastholm-ber-erna-solberg-regulere-parkering-p-privat-grunn)

HER ER REGLENE for beboerparkering

beboerparkering-2.jpg

Ap-byrådet har fått utarbeidet et sett med regler for beboerparkeringen. Du må være folkeregistrert på en adresse i Oslo som har beboerparkering. Er du student eller pendler slipper du unna.

Du må være eier eller medeier av bilen. Unntak for privatpersoner som leier bil av autorisert bilutleiefirma og privatpersoner som bruker firmabil privat. 

Det tildeles kun én beboerparkeringstillatelse per person. Et kjøretøy kan tildeles inntil to beboerparkeringstillatelser. Dette betyr at eier og medeier kan kjøpe hver sin beboerparkeringstillatelse i to ulike soner. 

Hvis du har el-bil, hydrogenbil eller HC-kort trenger du ikke søke om beboerparkering. Du kan parkere gratis, og det er ingen tidsbegrensning på plassene skiltet med beboerparkering. 

Beboerparkering er eller skal snart innføres i bydelene Frogner, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Grünerløkka (innenfor Ring 2), Sagene, Bjerke. I tillegg kommer områder i bydelene Ullern, Nordre Aker, Alna, Stovner og Fjellhus.

Politikernes innsalg av denne forretningsideen har vært å gjøre den enklere for de som bor i gaten å finne en parkeringsplass, ved å begrense fremmedparkering. Et mål man også oppnår ved å “dele ut” elektroniske beboerparkeringskort gratis.

Uten beboerparkeringskort koster er parkeringsavgiften slik:

Takstgruppen heter 2300 gul/beboerparkering.

Skjermbilde 2019-05-19 kl. 18.34.18.png

Skulle det finnes en scooter i huset må mopedisten ut med 1500 kroner i beboerparkeringsavgift.

Driver du for eksempel en håndverkerbedrift og trenger beboerparkering er prisbildet følgende:

Skjermbilde 2019-05-19 kl. 18.06.13.png