AP RAKNER: - Jeg tror vi har klart å vise gjennomføringsevne, forklarer MDG-representant Eivind Trædal

Siste meningsmåling for Oslo viser et Arbeiderparti i fritt fall. MDG har sikret seg nesten tre prosentpoeng flere stemmer.

65f615b55e7a451a9d2e65d80850fa15f6e05f3c847a4944a80425462ff83dee.png

Det er Norstat (1000 spurte, ukjent hvor mange svarte) som har gjennomført meningsmålingen som viser at den røde side fortsatt har flertall. Stillingen er helt lik som dagens bystyre med 31 røde og 28 blå.

Ap faller med hele 5,5 prosentpoeng og det er noe som kan kalles et politisk jordskjelv. NRK intervjuet Aps byrådsleder nå i ettermiddag:

– Men du er vel ikke fornøyd med denne målingen?

– Jeg er veldig fornøyd med at Oslo fortsatt vil ha et rødgrønt styre. Det er klart flertall for det styret, og Arbeiderpartiet er det største partiet i den koalisjonen. Denne målingen er ikke noe skrik om en politikkendring, sier Johansen.

– Er målingen et tegn på at velgerne ønsker at politikken skal gå mer til venstre?

– Oslo opplever i likhet med mange andre europeiske byer en radikalisering der folk er opptatt av miljø og å gjøre noe med de store forskjellene. Det er politikk Arbeiderpartiet føler seg veldig hjemme i, sier byrådslederen og legger til at Arbeiderpartiet er garantisten for en trygg økonomisk styring. (Sitat slutt).

MDG som ved valget i 2015 fikk tre svært sentrale byrådsplasser får støtte fra 10,7 prosent av de spurte. Dette er opp med 2,6 prosentpoeng. Hva skyldes det? Vi spurte Eivind Trædal (MDG):

- Hvorfor går MDG frem?
- Jeg tror vi har klart å vise gjennomføringsevne og levert på valgløftene våre!
- Hva tror du valget viser i september?
- Jeg er alltid veldig pessimistisk når det gjelder valgresultater, så jeg tror ikke på noen valgseier før den eventuelt er et faktum, skriver Eivind Trædal.

Feilmarginer i målingen 0,3 til 3,5 prosentpoeng.

Høyre seiler i medvind med 1,8 prosentpoeng opp til nesten 34 prosent. Slik kommenterer bystyrerepresentant Per-Trygde Hoff (H) meningsmålingen som altså viser fortsatt rødt flertall.

Skjermbilde 2019-02-14 kl. 20.48.55.png