Aps varaordfører: - Vi har vært flinke

Kamzy Gunaratnam (31) er strålende fornøyd med at Oslo kan bli enda rødere på grunn av katastrofemålinger for Ap. Hun mener samarbeidspartner Rødt er et populistisk parti som ikke klarer å se saker i sammenheng.

Skjermbilde+2019-06-11+kl.+10.30.20.png

Kamzy Gunaratnam har forlengst vinket farvel til ordførervervet. Den posten mener hun den langt mer moderlige Marianne Borgen (SV) fortsatt bør ha. Varaordførerer-vervet som lønnes med nesten en million kroner vil hun derimot ikke gi slipp på, og håper på gjenvalg i september.

Arbeiderpartiet sliter tungt i Oslo, og har falt med 10 prosent siden valget i 2015. Ap er nå avhengig av vekst hos SV, Rødt og MDG for å beholde makten og det betyr endret maktbalanse i et nytt byråd.

- Tidligere har problemet vært at Ap ikke har hatt store nok venner til å få flertall. Nå har vi det, og det er veldig bra. Vi kan ikke klage over at våre venner vokser, sier Kamzy Gunaratnam til Dagbladet.
- Et fall på nesten ti prosent. Når er det krise i Oslo Ap?
- Du snakker som om vi ikke har gjort en god jobb med å styre byen.
- Det virker ikke sånn sett ut fra målingene?
- Men vi har vært flinke! Selvfølgelig ønsker Ap alltid å være størst mulig, men det aller viktigste er å bevare flertallet på venstresida i byen. Klarer vi det, er jeg fornøyd.
- Og da blir Oslo enda rødere og enda grønnere?
- Ja! Og det er kjempeflott.

Skjermbilde+2019-06-11+kl.+10.15.19.png

Varaordføreren understreker at samarbeidet mellom de tre byrådspartiene Ap, MDG og Rødt og samarbeidspartiet Rødt går knirkefritt. Med unntak av bompengene, da.
- Det er tverrpolitisk enighet om Oslopakke 3, men her er ikke Rødt på linje med oss. Klima er den største solidaritetskampen i vårt tid og Rødt bryr seg rett og slett ikke så mye, sier Gunaratnam og legger armene i kors.
- Det var et spark til Rødt. Mange vanlige folk som bor utenfor sentrum, som for eksempel min far som kjører til jobben som kokk hver dag, betaler mindre i bompenger nå, legger hun til.
- Du mener Rødt ikke bryr seg om klima?
- Jeg setter spørsmålstegn ved nettopp det, ja. Rødt er et populistisk parti, de er opptatt av å fange sakene som er i vinden til enhver tid. Nå er det bompenger. Vi har laget mange gode budsjetter sammen med Rødt i Oslo, men når saker får mye oppmerksomhet, så vil Rødt ikke lytte til at ting er komplisert.
- Rødt forenkler politikken i for stor grad?
- Ja, de ser ikke saker i sammenheng.

45267282_10155881216933133_2023854311464763392_n.jpg