Bymiljøetaten leier Hertz-biler for 2,3 mill

Slik beskriver Bymiljøetaten (BYM) sitt siste bilprosjekt i kunngjøringen på Doffin:

dsc_0037-2.jpeg

- Bymiljøetaten i Oslo kommune planlegger å inngå en abonnementsavtale med First Rent a Car Norway AS for ett år for tilgang til Hertz bilpool. Avtalen inkludomfatter en bildelingstjeneste som inneholder leveranse av biler, bilpoolsystem, driftsavtale, support, fakturering og rapportering.BYM har 25 parkeringsplasser tilknyttet kontorbygget på Hasle. Disse brukes primært til patruljebiler, lederbil, ruskenbil og vaktleders kontrollbiler. Dette dekker ikke behovet for biler eller parkeringsplasser. Avtalen skal dekke BYM sitt behov for tjenestebiler i nær avstand til arbeidsplassen. Det dekkes gjennom miljøvennlige biler som erstattet privatbiler og dermed reduserer behovet for bil i arbeidstiden og taxikostnad.

Les kunngjøringen her: https://www.doffin.no/Notice/Details/2019-366690

Skjermbilde 2019-05-11 kl. 13.49.19.png

I fjor fjernet BYM 100 parkeringsplasser for sine ansatte. Nettstedet KlimaOslo beskrev hendelsen slik:

– Vi er på full fart bort fra bil, sier direktør i Ressurs- og forvaltningsenheten i Bymiljøetaten, Hans Jacob Horndalsveen. Bymiljøetaten har ansvaret for Oslos parker, skoger, øyer og gater. Her jobber veiarbeidere, gartnere og bybetjenter, til sammen 750 ansatte, hvorav 500 holder til i nye lokaler på Hasle. Da etaten flyttet hit ble antall parkeringsplasser for private biler kuttet fra nesten ett hundre til null.

– Ingen har parkeringsplass, ikke direktøren heller, forteller Horndalsveen. Han har nettopp kommet fra et møte på Rådhuset, dit han som vanlig tok T-banen.

– T-banen er effektiv og derfor en naturlig reisemåte. Vi har reisekort for de ansatte i resepsjonen og det er bare 3-4 minutter til holdeplassen.

Skjermbilde 2019-05-11 kl. 13.47.30.png