BYRÅD BERG NEKTER PLENT Å GI DE FUNKSJONSHEMMEDE HC-PLASSENE DE TRENGER

Norges Handikapforbund er svært misfornøyd med hvordan samferdselsbyråden behandler Oslo-beboere som ikke kan bevege seg rundt i Oslo sentrum som alle oss andre. Forbundet mener 46 nye HC-parkeringersplasser må umiddelbart på plass, men Berg snur bare ryggen til.

Samferdselsbyråd Lan Marie berg sponser gjerne overskuddsbedrifter med totalt tre millioner kroner i lastesykkel-støtte. De handikappende vender hun det døve øret til. Berg nummer tre fra venstre. Foto: Ukjent.

Samferdselsbyråd Lan Marie berg sponser gjerne overskuddsbedrifter med totalt tre millioner kroner i lastesykkel-støtte. De handikappende vender hun det døve øret til. Berg nummer tre fra venstre. Foto: Ukjent.

Her forklarer regionleder Magnhild Sørbotten i Norges Handikapforbund Oslo hvilken forferdelig situasjon Lan Berg og hennes sjef Aps Raymond Johansen har satt de aller svakeste innenfor samferdselspolitikken i.

- Folk med HC-parkeringskort har i utgangspunktet lov til å parkere på kommunale avgiftsparkeringsplassar etter samme vilkår som på HC-plassar.  Derfor har dei kommunale p-plassane blitt brukt som alternativ når det har vore fullt på HC-plassane, eller det ikkje har vore HC-parkeringsplassar akkurat der man skal, skriver Sørbotten til Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo og trekker frem kjernen i Ap-byrådets bilpolitikk som det store problemet.

- Det er fjerninga av dei ordinære kommunale p-plassane i sentrum som har medført eit auka behov for HC-plassar. Vår beskjed til Bymiljøetaten og Oslos politikarar har vore og er at det minimum trengs ei dobling, opp frå 87 til 174 HC-plassar. P.t. har vi fått ein auke til 128, men det er absolutt ikkje nok. For å få HC-parkeringstillatelse (HC-kort) i Oslo skal man ha ingen eller svært sterkt redusert gangevne. Det medfører at det ikkje kan vere særleg lang avstand mellom HC-plassane, forteller Sørbotten.

For å få HC-kort i Oslo under dagens politiske regime må det dokumenteres at den funksjonshemmede ikke kan gå mer enn 100 meter. Flere og flere mener nå at byrådet politikk betyr at det kaster denne svært svake gruppen ut av Oslo sentrum.

Skjermbilde 2019-03-05 kl. 17.25.29.png