Byrådets "Bilfritt byliv" sprer falske påstander på FB

Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo er nå utsatt for en svertekampanje fra det kommunale Bilfritt byliv. Falske påstander spres via deres egen FB-vegg.

Skjermbilde 2018-12-22 kl. 13.06.22.png

Bilfritt byliv påstår at de lager framtidens Oslo og en moderne hovedstad slik folk vil ha den. De ansatte sorterer under etatsjef Ellen S. Vibe i Plan- og bygningsetaten som igjen har MDG-byråd Hanna Elise Marcussen som øverste politiske leder. Bilfritt byliv er svært omdiskutert og har hatt store interne konflikter, noe Nettavisen kunne fortelle mye om tidligere i år:

https://www.nettavisen.no/nyheter/hans-edvardsen-skulle-gjore-oslo-sentrum-bilfritt---jeg-fikk-sparken-fordi-jeg-sa-tydelig-ifra/3423414126.html

Skjermbilde 2018-12-22 kl. 13.10.36.png

Noen ganger starter det hele som en fillesak. Denne gangen handler “fillesaken” om at vår fotograf nylig besøkte et arrangement på Fridtjof Nansens plass i regi av Bilfritt Byliv og byrådet. Trolig kostet det 100.000 kroner å lage juleshow for 28 fremmøtte. Vår fotograf hadde nemlig to oppdrag, å ta bilder og å telle hvor mange som kom.

Her mener Bilfritt byliv at det var opp mot 500 personer som kom for “Raymonds Julepause”.

Her mener Bilfritt byliv at det var opp mot 500 personer som kom for “Raymonds Julepause”.

Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo har skrevet både en forhåndssak (http://jatilbilenioslo.no/nyheter/byrdet-inviterer-til-korsang-foran-kontorene), og vi publiserte denne artikkelen rett etter at arrangementet med tre kor, klokkespill og pepperkaker var slutt. (http://jatilbilenioslo.no/nyheter/kjempefiasko-for-raymond-johansen-kun-28-sjeler-kom)

Skjermbilde+2018-12-13+kl.+10.47.06.png

Det er den siste artikkelen som har falt Bilfritt byliv så tungt for brystet, fordi mens vår fotograf talte 28 sjeler så hevder Bilfritt byliv at det var opp mot 500 i publikummet som kom. I et desperat forsøk på å sverte og svekke vår fotografs troverdighet og telleferdigheter fremmer de en påstand om at også redaktørens var til stede for å observere “Julepause” og for å ta bilder. Flere ansatte skal i følge “Terje” ha sett redaktøren, men fakta er selvfølgelig at ingen redaktør fra Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo var tilstede på Fridtjof Nansens plass 15. desember.

Den falske påstanden har Bilfritt byliv publisert på egen FB-vegg, noe som førte til at vi tok kontakt med Marcussens svært så bilfientlige ansatte. Vi velger for ryddighetens skyld å publisere den svært oppsiktsvekkende dialogen med Bilfritt byliv og medarbeider “Terje” uten ytterligere kommentarer:

Til Bilfritt byliv

Hei, ser dere i en tråd omtaler at en "redaktør" var innom arrangementet Julepause. Jeg vil gjerne vite hvem denne redaktøren er og hvilket medie det er snakk om. På forhånd takk. Mvh Jarle Aabø

Hei! Du omtaler deg selv som leder av «redaksjonen» Ja til bilen, og blir en rekke steder omtalt som redaktør. De som arrangerte «Julepausen» på Fridtjof Nansens plass observerte deg der da arrangementet startet kl. 14 mens du tok bilder. Terje i Bilfritt byliv.

Hei igjen Terje. Jeg var ikke tilstede på Julepause-arrangementet. Jeg var ni kilometer fra åstedet, dvs hjemme på Røa.

Hei! Skal sjekke med de som arrangerte og som rapporterte både antall og at du var observert. Har bilder fra arrangementet, og din påstand om at 28 er fasit bør kanskje også dementeres når vi er inne på «fake news». Terje

Kan du vennligst presentere deg med tittel og fullt navn? Haster!

Vil gjerne vite hvorfor? Jobber i sekretariatet i Bilfrirr byliv, har ferie med seks timers tidsforskjell og har ikke noe ønske om å bli hengt ut på sidene deres nå. Vi stiller selvsagt opp for presse når som helst. Privatpersoner, bloggere og aktivistgrupper kan vi dessverre ikke prioritere i ferietider. Jeg er tilbake 4. januar. Mvh. Terje i Bilfritt byliv.

Da tar vi dette til etterretning og skriver en sak og publiserer alt du/dere har skrevet. God jul.

Skjermbilde 2018-12-22 kl. 13.21.11.png
Skjermbilde 2018-12-22 kl. 13.22.00.png
48396916_354318218479425_8962786312193048576_n.jpg