OSLOs MEKTIGE PR-KLIMARÅDGIVER "FLYR SOM FAEN"

PR-byrået Foootprints Christopher Mortensen selger klima-PR til Oslo kommune. Han føler som de aller fleste ingen skam når han flyr til Thailand. Eller Stavanger eller Trondheim.

Skjermbilde 2019-07-31 kl. 18.02.51.png

Denne “klyp meg i armen”-historien starter med et tips. En av våre lesere spør:
- Er det noe å skrive om at byrådets viktigste rådgiver i krigen mot bilen tar sommerferien sin i Thailand?

Først svarte vi vår tipser “vet ikke”, men alt er verdt å sjekke? Derfor sendte vi en mail til Christopher Mortensen som eier halve Footprint Communications AS sammen med tidligere pressekvinne Beate Nossum. Sammen med seks ansatte dro de inn PR-honorarer for 14,5 millioner kroner i fjor, noe som gav et solid overskudd.

Her er mailen vi sendte:

Hei
I forbindelse med et tips fra våre lesere har du nylig vært i Thailand på ferie. Om det stemmer vet vi ikke, men det kan kanskje du bekrefte? Og fortell gjerne hvor mange flyturer du har tatt i 2019.

Vi la også med i mailen et bilde vår leser hadde funnet i sosiale medier som viser en Thai-varm PR-rådgiver med en mange meter lang “Golden Thai Python Snake” rundt halsen.

På egen hjemmeside skriver Nossum og Mortensen om sitt klimaengasjement:

  • Footprints oppdragsgivere er pådrivere i det grønne skiftet. Vår jobb er å sørge for at de blir lagt merke til og lykkes.

  • Vi driver påvirkning innen politikk, marked og media, som er nødvendig for grønt skifte.

Nettavisen kunne nylig fortelle at kommunal klimadirektør og SV-politiker Heidi Sørensen hadde brukt betydelige summer på PR-råd fra klimabyrået Footprint hvor partivenninnen Silje Tveitdal er Footprints tredje nøkkelperson. Totalt seks millioner kroner har Footprint hentet ut av kommunekassen etter PR-klimaråd.

Avtalen ble avviklet i juni etter Nettavisens avsløring.
https://www.nettavisen.no/okonomi/oslo-topp-brukte-30-millioner-pa--pr-rad-pa-andre-siden-av-bordet-satt-partivenninne/3423806744.html

Christopher Mortensen svarte raskt på vår mail:

Tall for Footprint.

Tall for Footprint.

Skjermbilde 2019-07-31 kl. 18.34.00.png