Byrådslederen: - Ikke bare møtt med applaus og glede

Foto: Oslo Havn

Foto: Oslo Havn

Ap-byrådsleder Raymond Johansen er bekymret for hvordan Oslo kommer til å reagere på de nye bomstasjonene. - Det ville være naivt å si at man ikke er det, sier Johansen.

I mars neste år får Oslo 53 nye bomstasjoner. Spørsmålet om hvordan dette vil påvirke valgkampen, besvarer Johansen med ett ord:

- Mye.

- Er du bekymret for hvordan dette blir tatt imot?

- Det ville være naivt å si at man ikke er det, sier Johansen.

- Er det taktisk lurt å gjennomføre dette i mars i et valgår?

- Det er ikke noe vi styrer. Det gjør Statens vegvesen, Stortinget, Akershus og Oslo sammen. Mange kunne nok tenke seg å ta dette senere. Samtidig ville en utsettelse bety at finansieringen av viktige prosjekter som Fornebubanen og nye trikker blir forsinket, og at prosjekter må utsettes. Men det blir jo en snakkis, sier Johansen til Aftenposten.

Johansen har store planer når det gjelder å strupe bilbruken i landets hovedstad. Han ønsker å skape verdens største bilfrie sentrum, men resultatet av dette får ikke Oslos velgere se før etter valget neste høst. Johansen avviser at det er taktikkeri fra byrådets side.

- Vi prøver å rulle ut så fort det lar seg gjøre. Men vi må få til forbedringer parallelt: Det hjelper ikke å stenge en gate om den blir stående tom. Vi må ha liv i gatene.

- Endringene vi ønsker å få til i sentrum, blir ikke ferdige på fire år. Det kommer til å kreve mye lengre tid. Men ballen har startet å rulle. Det blir færre biler i sentrum og bedre kollektivtrafikk. Parkeringshusene kommer til å tjene mer penger, men gateparkering blir det mindre av. Noen er glade, andre er lei seg, mener byrådsleder for Arbeiderpartiet.