Byrådslederen skal selv ha 4,2 millioner kroner for å feire sin miljøpris

Av det enorme pengebeløpet på 118 millioner kroner skal Ap-byrådslederen selv bruke 4,2 millioner kroner på reklame i utlandet. Samferdselsbyråd Lan Berg får 12,6 millioner kroner til å arrangere blant annet en avfalls-safari.

Foto: Sturlason

Foto: Sturlason

Nylig stilte Oslo Arbeiderpartis leder Frode Jacobsen følgende spørsmål til Raymond Johansen i finanskomiteen:

- Vi gleder oss til at Oslo skal være Europas miljøhovedstad i 2019. Bystyret har tidligere bevilget 118 millioner til gjennomføring av året. Kan byrådslederen gi en mer detaljert oversikt over hva disse pengene skal brukes på? 

Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo har tidligere bedt om å få en detaljert oversikt over hva de enkelte eventer og festsamlinger kommer til å koste. Svaret vi fikk da var at det ikke fantes et detaljert budsjett. Det går klart frem av Raymond Johansens svar at detaljert oversikt over pengebruken er fortsatt i det blå.

Vi kunne også fortelle at Raymond Johansen og hans byråder skriftlig har instruert 34 etater om at de må jobbe hardt for at miljøprisen skal bli en suksess. Byrådet krever at etatene mobiliserer Oslos innbyggere. http://jatilbilenioslo.no/nyheter/byrdet-beordrer-etatene-full-innsats-for-miljhovedstad-prisen

Tallene som kommer frem i byrådslederens svar til sin partileder er fortsatt svært løst sammensatt og hva for eksempel åpningsfesten den 4. januar koster med VIP-gjester fra inn og utland er ikke tallfestet.

Selv om svaret altså er noe mangelfullt presenterer vi her hvordan Raymond Johansen skal bruke over 100 millioner kroner for å feire seg selv, sitt byråd og den svært omdiskuterte prisen. :

4,2 millioner kroner: Byrådslederens pengepott for PR og reklame i utlandet og gjennomføring av Nordisk hovedstadskonferanse. 

12,6 millioner kroner: Skal brukes av samferdselsbyråd Lan Berg til blant annet avfall-safari, styrke utlendingers bruk av friluftstilbud, kampanjer og pilotprosjekter i sektoren.

16 millioner kroner: Åpningsfesten 4. januar med eksklusive gjester i et lukket arrangement og såkalte lokale-, nasjonale- og internasjonale konferanser.

4 millioner kroner: Besøk fra utlandet.

16,2 millioner kroner: Lønn-, reise. og driftskostnader til et sekretariat som skal være event-verter.

19 millioner kroner: PR- og reklame, nettsider og digitale kanaler, grafisk profil, film/foto, synlighet i bybildet/kampanjer, trykt materiell, bannere, standkonsept, profileringsartikler, engelskspråklig magasin.

30,2 millioner kroner: Fordeles mellom byrådene Inga Marte Thorkildsen (SV), Tone Tellevik Dahl (Ap), Hanna Elise Marcussen (MDG), Rina Mariann Hansen (Ap) og Kjetil Lund (Ap).

Les hele brevet fra Raymond Johansen her: