DEBATT: - 40 minutter fra Karl Johansgate til Rådhuset!!!

- Jeg hater å kjøre bil i Oslo. Men av og til må man. En slik dag var lørdag, skriver Tron Syversen.


Vi skulle underholde i en bursdag i nærheten av Chat Noir i Olav V's Gate og måtte ha med elpiano, sanganlegg, stativer mm, så annet enn bil var utelukket.

Herr Nilsen (18).jpg

Etter å ha bært utstyret inn måtte jeg finne en plass å parkere. Under Konserthuset var nær og perfekt, bare 50 meter unna. Men marerittet startet da jeg skulle de 50 metrene tilbake for å hente utstyret og sangerinnen jeg hadde med meg.

Håkon VII's gate var stengt pga arbeid. Jeg prøvde å kjøre mot Aker brygge, men kom ikke videre. Så kjørte jeg mot Karl Johans gate. Har kjørt mye i Oslo tidligere og det var mulig å komme fra Karl Johan til Rådhuset. Men nå var det umulig.

Kun for varetransport sto det på et skilt mot Karl Johan så¨jeg prøvde” det. Skulle jo hente varer. Men så kom jeg hverken hit eller dit og veien videre var kun for syklister. Fikk fort en politibil etter meg og ble stoppet.

Forklarte hvor jeg skulle og ba om hjelp til å komme meg til høyresiden av Rådhuset. Men de kunne ikke hjelpe meg og visste ikke hvordan jeg skulle kjøre. Jeg slapp heldigvis bot, men måtte snu og tilbake.

Så tenkte jeg at eneste løsningen var Ring 1. Men å komme seg dit uten å kjøre mot skilt der det ene og andre var forbudt, var lettere sagt enn gjort, så det ble flere lovbrudd på veien til Ring 1. Kom meg endelig på den, kjørte til Sentralbanestasjonen og fant til slutt et skilt mot Kristiansand.

Måtte ganske langt mot Sørenga før jeg endelig var i tunnellen under Oslo og kunne puste lettet ut, for avkjørslene til Oslo Vest visste jeg hvor var.. Så etter 40 minutter med bilkjøring var jeg tilbake og fikk hentet utstyr.

Jeg har kjørt mye i Oslo tidligere og ofte vært og spist, gått på kino, på konserter, Men nå skal det mye til å få meg inn dit. Å ta toget er alt for dyrt hvis man er flere sammen. Å parkere er alt for dyrt. Nei, det finnes heldigvis andre steder å legge igjen penger enn Oslo.

Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte da jeg så hva de har gjort med parkeringsplassene i Olav V's Gate. Noen rare plastgreier; om det er leketing for barn eller hva det er vet jeg ikke. Har sikkert kostet mange penger. Det er 3 plasser igjen, men heldigvis en god del handikap-plasser, da. Virker utrolig viktig å gjøre det så dyrt som mulig for bilister - det finnes jo mange parkeringshus i nærheten som tar 280 kr for noen timer, så å finne parkeringsplass er ingen problem.

Skjermbilde 2018-09-11 kl. 10.58.22.png