DEBATT: Bomstasjoner skaper "grøfter" mellom folk

- Da bystyret før sommeren 2017 skulle stemme over økning av prisene i bomringen, advarte FrP mot de usosiale konsekvensene av det, Lars Petter Solås (Frp).

5102.jpg

Fredag uttalte Høyres Carl Oscar Pedersen til Akersposten at han har stor sympati med barnefamiliene som blir rammet av de 53 nye bomstasjonene som kommer neste år. Han mente også at grensen for bompengebelastningen var passert. Det er jeg og FrP enige i, men det er neppe hans eget parti. Utplasseringen av de nye bommene og prisøkningen stemte nemlig Høyre for. Det er derfor gledelig å se at en som stemte for dette i bystyret nå har snudd.

Da bystyret før sommeren 2017 skulle stemme over økning av prisene i bomringen, advarte FrP mot de usosiale konsekvensene av det. Vi visste at en prisøkning ville gå hardest utover barnefamilier og vanlige folk som har behov for bilen i hverdagen. Hverken Høyre eller noen av de andre partiene var enige med FrP.

De 53 nye bomstasjonene vil gjøre at enda flere Oslo-folk må betale bompenger, og gjøre at enda flere områder blir splittet av avgifter. Vi i FrP var eneste parti som advarte mot det de nye bommene vil ha å si for lokalmiljøene rundt i byen. Også her stod vi uten støtte fra Høyre da FrP stemte mot de nye bomstasjonene.

Carl Oscars bompenge-bekymring er et tydelig eksempel på hvorfor det er viktig å stemme FrP neste høst. Et sterkt FrP betyr en viktig alliert for bilistene på borgerlig side. Et sterkt FrP er det eneste som vil gjøre det mulig å redusere bompengetrykket i Oslo. Med et sterkt FrP ser jeg frem til at Carl Oscar og andre i Høyre som er enige med oss vil støtte forslagene våre.