Debatt: BYRÅD HANNA ELISE MARCUSSEN ER EN FARLIG POLITIKER

- MDG-byråd Hanna Elise Marcussen har begått et alvorlig tillitsbrudd overfor Oslos velgere, skriver Jarle Aabø.

Skjermbilde 2019-02-03 kl. 12.30.28.png

MDG-byråd Marcussen er tatt med buksene nede. Hun har brukt en helt ubrukelig rapport for å skape et falsum. Dette er et alvorlig tillitsbrudd med velgerne.

Grønne politikere har selvforskyldt lenge hatt en mistanke rettet mot seg om at de jukser med tall. Motivet er åpenbart at statistikk og ladede spørreundersøkelser skal fungere som dokumentasjon på byrådets suksess.

Lan Marie Berg er allerede fersket for å fuske med luftforurensnings-tallene i Oslo. Hun har hevdet massedød på grunn av svevestøv, og hun har hevdet at 200.000 mennesker i Oslo bor et sted der Oslo-luften er farlig. Berg har et stort problem med denne tallmagien. For det første er den ene feil, og for det andre nekter hun plent å svare på hvor i Oslo de 200.000 bor. 

Hanna Marcussen følger nå opp i sin partikollegas fotspor. Nylig ble hun tatt hardt og brutalt av Nettavisen for å bruke tall fra en rapport der hele rapporten var ubrukelig.

Sweco, som fast hoffleverandør til byrådet, fikk i oppdrag å kartlegge hvor stort byrådets ”yrende byliv” hadde blitt etter at parkeringsplasser ble røsket vekk innenfor Ring 1 og utekontorer skinte i skyggen.

Marcussen grep et tall begjærlig, og vi får håpe at misbruk av tall skyldes uforstand og ikke kynisk kalkulasjon.

Byrådets samferdselspolitikk i Oslo hadde økt bylivet med ti prosent, i følge Marcussen som brukte dette tallet for alt det er verdt mot et annen tall. Nemlig at 1,1 millioner mennesker droppet å bevege seg på Norges viktigste handlegate i fjor. 

Marcussen bruk av de ti prosentene er en ganske så alvorlig affære. Hvorfor? Fordi, i rapporten understeker Sweco at telletallene for mennesker i sentrum er høyst usikre og ”svært avhengige av forholdene den enkelte dagen, og det kan være at spesielle begivenheter, vær og andre tilfeldige variasjoner spiller inn». Swecos konklusjon er at tallene er så påvirket av spesielle begivenheter at det "derfor ikke uten videre (kan) trekkes konklusjoner basert på disse dataene".

”Begivenheten” Marcussen holdt skjult for velgerne var at Swecos undersøkelse sammenfalt med fotball-VM og full rulle på Kontraskjæret og på byens fotballpuber. Med andre ord, Swecos rapport ble gjennomført på et tidspunkt som var en slags unntakstilstand og derfor burde rapporten aldri blitt laget, og siden det likevel ble det burde den gått rett i søpla.

En politiker uten tillit er verdt mindre enn en sur sild. En politiker uten tillit ødelegger politikken og bringer skam over hele byråd og bystyre. En slik politiker bidrar kraftig til økt forakt fra velgere overfor det politiske systemet.

MDG befinner seg i en dyp omdømmekrise. Deres politiske ideer som sykkeltunnel under Oslo, bilfrie søndager og at lastesykkelen skal nå erstatte bilen har påført partiet stor skade. At Marcussen topper dette med følgende svar til de som mener at Oslo sentrum er ødelagt, gjør alt vondt verre og hun fremstår som en farlig politiker vi ikke liker:

- Jeg vil advare på det sterkeste mot å nøre opp under et skremmebilde av Oslo sentrum.

Sannheten er at en hver velger har all rett og plikt til å nøre opp under fakta som understøtter at byrådets samferdselspolitikk har enorme negative konsekvenser for folk flest. Og vi kan love Marcussen en ting. Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo setter sin ære i å nøre opp under det skremmebildet Marcussen så sterkt frykter, mest fordi det er helt sant. Marcussen befinner seg nå på “en lang sykkeltur” frem til valget til høsten og hun opptrer som en farlig politiker.

Fra MDGs innslag av ubrukelig undersøkelse.

Fra MDGs innslag av ubrukelig undersøkelse.

Hanna.jpg