DEBATT: - Glem å ta med mamma på bytur

- I sommer kjørte jeg en tur med moren min til Oslo sentrum. Vi tenkte vi skulle sitte på en benk i solen og nyte «nye» Oslo sentrum med flotte møbler og vakre blomster. Den ble mange runder rundt i sentrum før vi fikk parkert, skriver barnehagestyrer Wonja Pettersen.

67471231_735984306843044_1102723382845112320_n.jpg

Vi møtte mange skilt med gjennomkjøring forbudt og innkjøring forbudt. Etter flere runder i «labyrinten» og noen ulovlige kjøringer, fant vi omsider parkeringsplass på Christiana Torv. (HC-parkering). Vi kunne nyte solen og bylivet på en benk der. Vi hadde også tenkt å kjøre til Oslo Rådhus, borggården, for å titte litt. Der var det en mengde fine møbler og flotte blomsteroppsatser.

Det var parkeringsplass for forflytningshemmede der, men hvordan komme seg dit? Vi kjørte inn mellom møbler, blomsterkasser og en flokk med utenlandske turister som tittet rart på oss da vi kjørte mellom møblene der.

Så var utfordringen: hvordan komme seg ut av sentrum? Vi kjørte noen nye runder og kom oss til slutt ut av sentrum..... dette blir siste gang jeg kjører med moren min i Oslo sentrum, dessverre. Det er trist at byen vår er blitt «ødelagt» i sentrum og vanskelig tilgjengelig for de som ikke klarer å gå så langt av ulike årsaker! Det er ikke alltid så lett å komme seg inn og ut av busser, trikker eller t-baner og det kan være langt å gå fra holdeplassene.

Byrådsleder Raymond Johansen er iallfall glad i hunden sin. Foto: Ukjent.

Byrådsleder Raymond Johansen er iallfall glad i hunden sin. Foto: Ukjent.