Debatt: - Hva er det som gjør vi som må kjøre bil blir straffet og mobbet?

snø vei (46).jpg

Dette er en kritikk av de som bruker bilister og bil som en pengeressurs og hoggestabbe, skriver Knut Weatherstone.

Noen partier kommer å bli nevnt og få det glatte lag, i denne frustrerte bilistens penn. Hva er det som gjør vi som må kjøre bil blir straffet og mobbet?

Norges hovedstad, som mange liker og som skal være Norges metropol med et levende sentrum hvor alle gående, syklende, biler og næring burde kunne fungere om hverandre. Men så gjør det ikke tydeligvis det.

snø vei 1 (2).jpg

Ja, da har de klart det , disse MDG lederne, som ikke har vokst opp i Oslo, ikke har en følelsesmessig tilknytning til min by Oslo. Jeg føler meg utestengt fra Oslo. Jeg vil gjerne kjøre bil til byen fordi jeg vil være fri fra tidspunkter og frihet til å dra når jeg vil og til hvor jeg vil uten at det skal hindres. Dette bryr dere ikke noe om . Så hatefulle som MDG og resten av de rødgrønne  er mot oss  Dere bruker millioner av kroner på ting som er helt håpløse. Dere har utestengt mange som gjerne vil kjøre igjennom byen, Oslo skal være hovedstad for alle men det tar dere  ikke  noe hensyn til. Oslo er blitt en by for folk som bare beveger seg innafor Ring2 og lever livet  i en skjermet boble som ikke skjønner at bompenger er med på skape bare problemer for folk. 

snø vei 9 (2).jpg

MDG lever i en boble , som bare tror at de kan bruke penger til bilistene akkurat som de vil uten at de skal få svare for dette bilhatet som har oppstått. De Rød/Grønne vil at vi bilister skal betale men samtidig skal dere ikke ha biler inn i  byene. Men da får dere ikke nok penger til å dekke alle de flotte utekontorene og de fine rød ballene, og trær som står midt i veien samtidig som butikkene i nærheten går dukken.

snø vei 13 (1).jpg

Så hva skjer  da hvis alle lar bilen stå, da bryter transportsystemet sammen. Dere setter prisen opp i bomringene men samtidig øker dere prisen på kollektivtransport. Ja, dere har satt ned prisen litt . Men dere satt den først opp, og tar inn mer. Økt belastning mot folk flest. Dere tar ikke hensyn til at folk skal fra A til B. Dere glemmer at bilen står bare for 0.03 av utslippene i Norge. Hadde dere vasket gatene og laget incentiver til å la folk kjøpe hybrid biler og elektriske biler hadde dere kanskje fått oss med inn i den den grønne satsningen. I stedet har dere byråd som dummer seg  ut, bruker penger på utekontorer som ender som skrap, og rød asfalt som ikke brukes. Og ikke glemme byråden som ikke har kontroll på hva hennes etater gjør, med dumpe forurenset snø midt i område med fine trær som er i ferd med død, for å ikke glemme søppelskandalen eller den siste nå med over 500 brudd, å ja det stemmer, byråd Lan syns ikke det var så viktig. Det er sånt som gjør at folk mister respekten. 

1898826_10201225346109363_6000404899099937843_o.jpg

AP har null troverdighet her, de er et parti som stort sett bare bruker penger, uten å  komme med gode løsninger på hvordan samfunnet skal bygges og gjøres robust. AP satt med makten i over 8 år, uten å gjøre noe som helst med klima, dere bygde ikke landet. Ingenting av det AP lovte ble holdt, klimatiltakene dere mente dere skulle løse , ble ikke løst verken under Jagland eller Stoltenberg regjeringen. Og i Oslo er dere i ferd med å ødelegge hele Oslo som en by. På tide å omprioritere hvordan dere bruker penger, og ikke bruke innbyggere og andre som sparegris, det gjelder lokal og nasjonalt.

67962863_10156119636121216_6354954918217908224_n.jpg

 Jeg har ingen problemer med å ta vare på miljøet. Jeg har ingen problemer med å tenke på grønne løsninger. Men jeg er imot bompenger og mot å bruke penger på håpløse prosjekter som ikke kommer samfunnet til gode på lang sikt. Norge har råd til å vedlikeholde og bygge nye samferdselsløsninger uten bompenger.

snø vei (32).jpg

På samme måte som at Norge har råd til å vedlikeholde og bygge sykehus, lage gode løsninger for alle i Norge innenfor helse, for eldre og syke . I stedet for å ha et hat mot bilen kan man lage gode løsninger som å sørge for at byene får nok veier, parkeringshus som ikke koster skjorta, samferdsel som bane og buss og tog uten at en type innbygger skal finansiere alt. Det handler hvordan samfunnet skal bruke penger og ressurser på en riktig måte. Bruke teknologi sånn at vedfyring, og andre miljøgifter ikke kommer ut i naturen. Stoppe å sende plast ut landet sånn at den havner i sjøen. Start med de store tingene først uten å straffe bilistene.

59039703_1359645384175678_4545020669930242048_o.jpg

MDG i Oslo lyttet ikke på folkemeningen og ga blaffen i flere folkeforslag som var underskrevet av over 25000 innbyggere. Derfor ble FNB startet i Oslo og på Østlandet. Sammen med AP bruker MDG 118 millioner på å feire sin egen fortreffelighet. Og så når de ikke fikk alle pengene så lot de det gå utover barn og familier i stedet for å kutte ned på kanapeer og alkohol fester.  Min neste bil blir en diesel hybrid eller elektrisk bil. Ikke press folk , gi folk tid til å endre seg. Uten å gi dem et dårligere liv på veien.

snø vei (10).jpg