DEBATT: - Hvorfor takler ikke MDG kritisk journalistikk? spør Jarle Aabø

Historien viser at den største fienden til ekstreme partier er den frie presse. MDG stiller seg nå inn i rekken av demokrati-nedbyggende bevegelser ved å hverken respektere, tåle eller forstå at Oslo trenger en kritisk presse. MDG er i gang med en ny kampanje der de på ramme alvor hevder at nyhetsjournalistikk er det samme som “hets og hat”.

Skjermbilde 2019-04-24 kl. 10.37.29.png

I 2013 skapte Fremskrittspartiets Anders Anundsen de virkelig store overskrifter som her (sakset fra Aftenposten):

Justisministeren brenner avisen han misliker
Anders Anundsen nekter å snakke med Tønsbergs Blad. På Facebook har han bilde av at han «brenner mine siste utgaver» av avisen.
https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/P3kMJ/Justisministeren-brenner-avisen-han-misliker

Skjermbilde 2019-04-24 kl. 09.22.38.png

Norsk Presseforbund var kjapt ute og rettet naturlig nok flengende kritikk av Anundsens barnslige demokratipraksis:

- Vi kan ikke ha en justisminister som boikotter et medium fordi han er misfornøyd, sa generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk presseforbund klart og tydelig til Dagbladet.

Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo kan selvfølgelig ikke sammenlignes med Tønsberg Blad som har holdt det gående i snart 150 år, men vi har en ting til felles. Det handler om pressens samfunnsoppdrag som er nedfelt i Vær Varsom-plakaten:

1) En fri, uavhengig presse er blant de viktigste institusjoner i demokratiske samfunn.

2) Pressen kan ikke gi etter for press fra noen som vil hindre åpen debatt, fri informasjonsformidling og fri adgang til kildene.

3) Det er pressens rett å informere om det som skjer i samfunnet og avdekke kritikkverdige forhold. 

Påskens store sak for Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo var avsløringen om at det svært mektige MDG-ekteparet Lan Marie Berg og Eivind Trædal valgte å gjøre årets påskehandel med bil på Nordby Shoppingsenter i Sverige. Å publisere slike historier ligger godt innenfor pressens samfunnsoppdrag, fordi harry-turen viser med all tydelighet hvor langt enkelte er villig til å gå i politisk dobbeltmoral.
I dette tilfellet valgte MDG-paret å forsvare harryhandel på Svinesund, samtidig som det samme partiet vil stenge ned Sandvika Storsenter. MDG er også er kjent for lokal valuta, kortreist mat, gjenbruk og fiendskap til bil og forbruk.
http://jatilbilenioslo.no/nyheter/mdg-vil-stenge-sandvika-storsenter-handler-gjerne-p-nordby-shoppingsenter

Våre saker om MDGs harry-handel har virkelig satt fyr på det vi liker å omtale som grønne kommunister. På Twitter og Facebook hagler det med falske, løgnaktige og upassende kommentarer om avisen vi produserer på dugnad. For oss viser det at journalistikken virker.

Det som derimot ikke er like greit er at bystyrerepresentant Eivind Trædal går enda lenger enn sin politiske avisbrennende kollega fra Fremskrittspartiet. Trædal og en av hans nærmeste allierte Børge A. Roum har i følge egne utsagn nå startet en kampanje for å få stengt ned denne avisen.

Trædal klarer nemlig det “kunststykke” å hevde at Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslos journalistikk er “hets og hat” og at nå skal avis, redaktør og alle som leser den få svi i det offentlige rom. Trædal og hans kampfeller har med andre ord startet en organisert aksjon for å ramme en samferdelsavis i Oslo.

En som allerede har merket Trædals voldsomme utfall er bystyrerepresentant Per-Trygve Hoff fra Høyre. Han har allerede hatt et møte med MDG og ordfører for å få stoppet Trædals mange grove utspill, men det har tydeligvis ikke hjulpet. Han ble nylig og nok engang grovt hengt ut av Trædal i sosiale medier, bare fordi han liker å lese aviser. Vi byr på en liten smakebit her:

Skjermbilde 2019-04-24 kl. 10.19.50.png
57297739_684309761998305_7222747197744349184_n.png

At en folkevalgt av Per-Trygve Hoffs kaliber regelrett blir mobbet av bystyrerepresentant Trædal, fordi han liker å lese aviser og delta i det offentlige ordskifte er svært dramatisk for den demokratiske kvalitet i Oslo. Heldigvis er Hoff en sindig og sterkt politiker som rir dette av, men siden Trædals oppførsel bryter totalt med etiske regler for folkevalgte burde Oslos ordfører rydde opp i egne rekker umiddelbart.

Dessuten er Trædals opptreden i sosiale medier gjennom flere år direkte ødeleggende for en verdig kamp om velgerne frem til valgdagen. Hvis ingen stopper Trædal vil årets valgkamp bli grusom for svært mange på rådhuset på grunn av MDGs udemokratiske metoder.

—-

Børge A. Roum er medlem i MDGs nominasjonskomite, og hans ytring deles av bystyrerepresentant Eivind Trædal.

58379956_780730812328333_3177175973879611392_n.jpg
Børge. Foto MDG.

Børge. Foto MDG.