Debatt: - Jeg fikser heiser i Oslo. Jeg braker inn i "innkjøring forbudt" hele tida

- Jeg kjører mye rundt i Oslo hver dag, og jeg fikser heiser, skriver Morten Pedersen.

Skjermbilde 2019-02-06 kl. 22.33.55.png

De siste dagene med masse snøfall så opplever jeg at jeg har begynt å tenke hvordan molbo-by Oslo er i ferd med å bli med de politiske tiltakene som er vedtatt av de regjerende tillitsvalgte, og da snakker jeg om prioriteringer i forhold til måking av sykkelveier, veier og fortau.

Foto: Tatiana Mazzotta-Malme

Foto: Tatiana Mazzotta-Malme

Parkeringsplasser er fjernet i hopetall og erstattet med diverse dyre kunstverk som ingen gidder å se på, og på Fridtjof Nansens plass har de satt ut masse stoler og bord som folk skal sitte å slappe av på, joa, der sitter det skikkelig mange har jeg sett, ikke en jævla kjeft sitter der på de snødekte stolene og bordene, jeg fatter bare ikke hvilken verden de som sitter på Rådhuset lever i.

51281524_10211387747283041_8735504472614109184_n.jpg

Jeg ser hele tiden traktorer som børster rent sykkelstier, mens fortauet for gående er tjåka fullt av snø, så folk velger å gå på sykkelstien, noe jeg i grunn kan forstå, men dette gjør at mennesker kommer mye tettere innpå biltrafikken. Hvor er logikken liksom?

Liker å sykle selv jeg, men de som gjør det er i fåtall i Oslo om vinteren. Idag var jeg på jobb oppi Nydalen, og på vei ned derfra mot sentrum, møtte jeg sikkert syv til åtte traktorer som måket sykkelstier. Ingen traktorer måket fortauene. Jeg så kun to syklister på turen til Mathallen. Hva er greia liksom?

Jeg klarer seriøst ikke å skjønne logikken i de prioriteringene for hvordan måkingen prioriteres i denna byen.
Biler står innesnødd overalt, parkeringsplasser kan du bare glemme å finne, bortsett fra enkelte private parkeringshus i Oslo.

Alt dette skjer mens jeg braker inn i “innkjøring forbudt” hele tida i Oslo Sentrum, fordi jeg rett og slett ikke gidder å stå i kø i 25 minutter for å kjøre 700 meter, så får det bare bli en bot en gang i blant da.
Har ikke fått bot enda da ") Godt valg til høsten.

Skjermbilde 2019-02-06 kl. 22.34.51.png