DEBATT: - Jeg må begynne å tenke på å selge bilen

- Jeg syns at det er så urettferdig at folk som meg , som har ingen interesse med å misbruke bil, blir straffet så mye  i det vanlig livet, skriver Tatiana Mazzotta Malme.

23632109_10155072384166696_1612648364373409392_o.jpg

Jeg bor i Fjellveien på Oppegård (Akershus ) , 20 meter  fra Oslo grensen. Den bussholdeplass som tilhører min adresse er Nordbråtan. Hvis jeg skal til Oslo sentrum med buss må jeg til Hauketo eller til Kolbotn hvor det finnes tog.

Fot avstand til tog stasjonen er 21 minutter, til Hauketo 37 minutter. Det betyr at jeg er avhengig av buss nr. 87 som går hver 30 minutter for å komme meg til neste buss eller tog.

Når jeg flyttet hit i 2017 hadde vi en buss som kjørte direkte hele veien til Rådhuset i Oslo. Bussen 81E ble innstilt høsten 2017 . Heldigvis jobber jeg som nattevakt og kjører om kveld til pendler p-plass på Hauketo og lar bilen stå der hele natten fra 22.15 til 08.00.

Når jeg skal til byen om dagen er det helt umulig for meg å tenke på å kjøre til Hauketo med bilen fordi p-plass er stadig fullt hele dagen. Det verste er at nå setter de opp seks splitte nye bommer som treffer Oppegård , den ene før pendlerparkering, en annet rett under Nordbråtan holdeplass.

Jeg har ikke råd til å betale bom for å komme meg til jobb hver dag. Jeg må begynne å tenke på å selge bilen og samtidig må jeg finne meg i å bruke bare kollektiv. Det som jeg reagerer mye på er at det er såpass lite avgang av buss 87 i løp av dagen når dette er den eneste mulighet for å komme seg ned til sentrum. Hva må man gjøre for at det blir satt opp flere avganger?

For et par uke siden måtte jeg til Lørenskog ved  Ahus for å bli operert. Jeg skulle bli innlagt  kl. 07.00, for å komme meg dit hadde jeg bestilt en taxi kl. 5.15 ( 230 kr.) for å komme meg til Hauketo siden det er ingen buss før kl. 6.00 og deretter måtte jeg ta 3 flere busser. Det tok 1 time og 17 minutter, det virket en mareritt å kjøre disse 16 km.

Jeg syns at det er så urettferdig at folk som meg , som har ingen interesse med å misbruke bil, blir straffet så mye  i vanlig livet. Dette er blitt et så stort problem at jeg vurderer hver gang jeg skal til byen utenfor jobben, hvis jeg vil eller ikke være med.

Jeg takker ofte nei når jeg blir invitert hjemme hos noen eller i sosialt situasjoner som kino, middag etc. Det er ikke riktig syns jeg.

De beste hilsner fra Tatiana Mazzotta Malme