DEBATT: - DE HAR JAGET HANDIKAPPEDE UT AV SENTRUM

67521128_10156347360831156_4316014645795094528_o.jpg

- Nå venter et kommunevalg som jeg frykter skal farves av oppfatningene til de mest fanatiske, uefterrettelige og kunnskapsløse politikerne jeg har sett i den politiske manesjen på mange, mange år, skriver profilert journalist Yan Calmeyer Friis.

Yan Calmeyer Friis

Yan Calmeyer Friis

Jeg snakker blant annet om bajasen og nettrollet Eivind Trædal og hans hustru Lan Marie Nguyen Berg, norsk mester i å besvare alle spørsmål med en stabel klisjeer, og holder ikke de, får smilet klare resten.

Sykkelparadiset deres har jaget min handikappede datter (som er helt avhengig av sin bil) ut av sentrum. Hva de har utsatt henne for av påkjenninger, ydmykelser, tap av livskvalitet og tårer og pine i disse fire årene kan ikke tilgis.

De av dere som lever i den grønne drømmen, burde kjent på hvordan partiets representanter behandler folk som faller utenfor. Gamle mennesker. Forflytningshemmede. Mennesker som bor i denne byen og faktisk er avhengig av sin bil. Prøv en telefon. Opplev hva ordet "nedlatende" betyr. Det er ganske skremmende. Tyskland i 30-årene.

MDG har gitt Arnulf Øverlands ord ny gyldighet:

Du må ikke tåle så inderlig vel 
den urett som ikke rammer deg selv.

Portrett_av_Arnulf_Øverland-e1417973384825.jpg

Jeg er en av dem som vokste opp i 60-årene og som gikk i tog for det han trodde på, en annen løsning, et bedre samfunn. I 1967 abonnerte jeg på Orientering og leste absolutt alt i hver eneste utgave, inkludert annonsene, ja til og med statsannonsene.

Jeg svelget ikke alt jeg leste, og trodde ikke alt jeg så. Men jeg respekterte mine talsmenn, anført av profiler som Finn Gustavsen og Knut Løfsnes og Berge Furre, og selv da våre veier gradvis skiltes, beholdt jeg respekten for disse menneskene fordi de var kunnskapsrike, de kunne se saker fra flere sider, de hadde integritet og de behandlet sine politiske motstandere med respekt og verdighet.

Hold så disse titanene opp mot Trædal, Berg og ikke minst Hanna Elise Marcussen hvis usammenhengende tåkeprat forsøkes kamuflert bak et evig, nedlatende halvsmil. Er det virkelig disse bajasene som skal styre Oslo i fire år til?

Skjermbilde 2019-08-02 kl. 17.34.33.png

Jeg trodde Støre var såpass fornuftig at han ville si at nok var nok og ta den maktglupske Raymond Johansen i ørene. Men etter å ha sett de to sammen i Oslo Pride, innså jeg at det toget var gått. Bajasene ruler, også i Arbeiderpartiet.

Be afraid.

snø vei (38).jpg
snø vei (36).jpg