DEBATT OM BYRÅD LAN MARIE BERG: Noen er likere enn andre

66635507_10162253061590722_7896801293618905088_n.jpg

- Jeg registrerer at Eivind Trædal og hans kone føler seg trakassert og uthengt i sosiale medier, og det kan jeg forstå at de føler. Det er aldri greit med mobbing og nedsettende kommentarer som ikke omhandler sak, skriver Henrik S. Hunstad.

Når det er sagt så kommer man langt i livet med en dose selvinnsikt, man blir ofte behandlet i takt med hvordan man selv kommuniserer og behandler andre. Etter å ha lest en del twitter-innlegg fra Trædal, så er han ikke sen med å komme med hets og bruk av velkjente hersketeknikker ovenfor sine motstandere. Man ligger som man reder. 

I disse flotte ferietider la Trædal ut et bilde av seg og sin kone, som kjører båt i vår vakre skjærgård. Det var verken en robåt eller en seilbåt, men en båt med bensinmotor. Jeg er enig med ekteparet om at vi må verne om vår natur og forurense minst mulig. Jeg tror ikke det utgjør noen fare for klima at de tar en tur i skjærgårdsjeepen til mor eller far heller. Jeg hadde gjort det samme selv.

Problemet oppstår når man står for en så radikal politisk retning som de gjør, og gjennom sine politiske roller har gjort hverdagen til mange av oss som bor i byen svært vanskelig, ikke lever opp til de standarder som de tvinger på andre. Det er litt komisk når han forsvarer sin båtbruk med å legge det over på sin far og mor, som trenger denne båten for å komme til og fra jobb da de bor på en øy. En øy som for øvrig har fergeforbindelse. Selv om mor og far er avhengig av motorbåt, så var vel ikke de det for å ta en søndagstur i ferien?

Det er ikke den samme forståelsen de utviser når de raserer infrastrukturen i Oslo. Mine foreldre på 75 år mister nå sin mulighet til å parkere der hvor de har bodd i 30 år, og dette medfører at de antageligvis på sine gamle dager må flytte fra et hjem de elsker og ønsket skulle være deres siste. Dersom ikke engang Trædal og hans familie kan tilpasse seg, hvorfor ser de da ikke andres behov på samme måte?

Da jeg gikk på videregående måtte vi lese en bok av Georg Orwell som het The Animal Farm. Denne boken omhandlet en bondegård hvor dyrene ble svært dårlig behandlet av bonden. Dyrene gjorde opprør og drepte bonden. Etter at dyrene hadde tatt over, innførte de regelen at alle er like. Etter stund tok grisene over, og begynte å kle seg i bondens klær og flyttet inn bondens hus. Da ble slagordet «alle er like» gjort om de til «noen er likere enn andre». Denne boken var selvfølgelig et spark til marksisme, men den passer i dag like godt til det lille partiet MDG, deres ledelse og byrådet i Oslo.

Jeg mener at man som politiker plikter å høre på folket, og ikke bare sine egne stammefrender. I et demokrati skal alle bli hørt! Har man valgt å fronte et levemønster, man mener er best for alle, så bør man hvert fall etterleve dette selv. Kanskje ikke lagt ut bildet i første omgang? Det blir for meg «Orwelsk», noen er likere enn andre, og gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør. Hadde de enda vært litt mer lydhøre for de som ikke deler alle deres visjoner, så hadde de kanskje fått med flere på tvers av politisk ståsted til å velge mer miljøvennlige løsninger. Jeg frykter at det de oppnår er steile fronter, og med det skaper de en trass i sin opposisjon. Jeg føler på denne trassen. Som for de fleste er meg og mine nærmest. Gaten mine foreldre bor i er Gyldenløvesgate, og derfor er den planlagte raseringen av denne gaten et tiltak som provoserer meg. En flott gate med ride-allé i midten og brede fortau, ja bredere enn de fleste andre gater i Oslo. Her har det aldri vært noe problem å sykle på fortauet. Samt kunne man uten å ødelegge trær eller parkeringsmuligheter lagt den røde asfalten i midten av alléen. Dette har bare blitt oversett, og da spør jeg meg om det er tilgjengeligheten for sykkel som er viktigst eller det å gjøre det ekstra vanskelig for beboerne som er målet.

Jeg vet at det ikke er Trædal og hans kone som står for alle vedtak, men et bystyre med Raymond Johansen på topp. Familien Trædal har selv valgt å stå frem som et symbol på dette bystyrets ansikt, og derfor blir et feriebilde i skjærgårds-jeepen så provoserende. Så kan jo neste innlegg bli om Raymond som kjører dieselbil privat og har privatsjåfør og jaguar i jobben, men det får vente.

Håper for øvrig at ferien var topp, og at de hadde flotte dager med nyfødt datter.

32651628_10160643821655722_1020607898817921024_n.jpg