DEBATT: Derfor har vi ikke råd til bomringene

Jeg bryr meg filla om det politikerne kaller nullvekst i biltrafikk. Usosiale tiltak har begynt å gjøre store innhugg i lommebøkene våre, skriver Ole M. Jensen.

Foto: Jarle Aabø

Foto: Jarle Aabø

Foreldre omringet av bomringer fortviler fordi barna som konsekvens ofte må redusere sin sosiale aktivitet utenfor skoletiden. Vi har fortvilte foreldre med dårlig lønn, men med jobb, barn og økonomiske forpliktelser som må overholdes. 
Mange av dem har kanskje et eller to barn i barnehage og samtidig et på barneskolen. 
De har gjerne en bil på deling slik at en av foreldrene kan følge et barn på skolen før eller etter at de har levert barna i barnehagen. Så går turen på jobben der man er forventet å være 8 timer hver dag. For å komme til jobben må man gjerne kjøre gjennom en bomring. Er man veldig uheldig er det bompenger å betale også for å komme seg til barnehage. 
«Kjør kollektivt» er miljøpartiene sitt mantra og gjentakende svar. Men for det første så går det gjerne ikke buss til hverken barnehage eller jobb som samsvarer med naturlig reiserute til skole og jobb. Hva må man gjøre da? Jo, man må bruke bilen. Bussen er mye mer tidkrevende å bruke enn bil slik at de aller fleste ikke vil kunne klare å jobbe åtte timer hver dag i tillegg til å klare forpliktelser alle foreldre har. 
Barnet på barneskolen skal gjerne på fotballtrening en til to ganger i uken også. Idrettsanlegg er gjerne plassert innenfor bomringen i det området foreldrene gjerne vil bo, men som de ikke har råd til. 

Herr Nilsen (15).jpg

Hva blir så konsekvensen når renter på lån går opp slik sentralbanken lover den skal gjøre. Hva når den renta på de 4 millionene foreldrene har i lån når 6-7-8 prosent? Det sier seg selv at det ikke vil gå. Mange vil bli tvunget til å selge hjemmet sitt og flytte. Men hvor skal de så flytte? I de områdene de har råd til å bosette seg finnes ingen jobber. Nav?
Uansett pålegger politikere oss landet rundt økonomisk ansvar uten å bry seg med å spørre om vi har økonomisk bærekraft til å bære ansvaret. Slik kan vi ikke lenger ha det. 
Jeg bryr meg filla om det politikerne kaller nullvekst i biltrafikk når resultatet av slik hodeløs politikk tilsier at folk må flytte fra hjemmene sine og sine trygge miljøer og sosiale kontakter enten det er idrett, kulturarrangementer eller annet. 
Hvis bil er så livsfarlig for samfunnet som dere politikere gir uttrykk for, så må dere forby bilen. Men det gjør dere ikke. Dere vil bare ha det positive som følger bilen og det er penger. Det er alltid penger, våre penger, ikke politikernes penger for de kjører gratis og har gjerne tjenestebil som de ikke en gang skatter av. 
Bompengene må bort. Det er politikernes oppgave å sørge for at det skjer. Bare fiks det og la meg, mine naboer, mine venner, mine barn og bekjente og alle andre ærlige arbeidsomme som bare gjør som best de kan for ikke å være til last for staten være i fred for griske politikerhender som grådig grafser ned i lommene våre for å grave etter tusenlapper som vi trenger for å klare det enkle det bør være å leve! Lommene mine er for lengst tomme!

Herr Nilsen (16).jpg