DEBATT: - Vålerenga er blitt en rød og grønn kommunist-ghetto

- Styres byen av maktsyke ungdommer? spør Pål H. Christiansen.

received_487178585162541.jpeg

Mona Steffensen (46) tror ikke frisørsalongen hennes på Vålerenga overlever ut året med null parkering i Etterstadgata. Beboerparkering og bom har allerede skapt betydelige problemer for alenemoren. Kjøpmann Mohammad Javaid (60) fortviler over at nærbutikken hans i samme gate mister bilkunder. Han føler seg alene og ingen av de politisk korrekte på Vålerenga går ut og gir ham støtte.

Narala Mat.jpg

Beboer Kirstine Lange i samme gate er avhengig av bilen sin. Hun jobber kveld og natt og helsen er ikke på topp. Alt hun deler om saken på Vålerenga Vels facebookgruppe blir fjernet etter kort tid.

20190710_113006.jpg

Som tidligere omtalt i flere rapporter fra Syklistaksjonens Sommerpatrulje fra Vålerenga skal det rødgrønne Byrådet fjerne all parkering i Etterstadgata i den nærmeste fremtid for å gi bedre plass til syklister. Fortauene skal også utvides, slik at fremkommeligheten for biler og varelevering alt i alt blir vesentlig redusert.

Konsekvensene er store for både beboere og næringsdrivende i gaten, noe Syklistaksjonens Sommerpatrulje har synliggjort gjennom blant annet samtaler med nevnte Mona Steffensen, og Mohammad Javaid og Kirstine Lange.

Lokalt legges imidlertid en klam hånd over saken av bydelspolitikere og politiske korrekte beboere og journalister som ser en annen vei. Min nyeste sak om frisøren Mona Steffensen ble i går delt av en beboer i Etterstadgata på Vålerenga Vels facebookgruppe. Som vanlig tok det bare et lite øyeblikk før unge aktive MDGere og APere var på pletten for å fortelle at det frisør Mona forteller ikke stemmer; de vet nemlig at det er parkeringsplasser i massevis i området, det kommer ikke kunder med bil til frisøren, folk må lære seg å gå.

20190710_114712.jpg

Ingenting av det Mona Steffensen fortalte ble tatt på alvor og møtte med synderlig respekt. Tonen er smått nedlatende. Etter kort tid ble så posten slettet. Det skjer hver eneste gang temaet tas opp. Vi vet at samme problematikk er tilstede på Kampen, der det er stor uenighet om grep som ønskes gjort i forhold til fjerne biler fra torget der.

20190710_114815.jpg

Dette er Oslo anno 2019. Er det demokrati? Jeg vet positivt at en rekke journalister leser sakene om Etterstadgata, men etablerte medier tar ikke opp tråden. Det bor flere journalister på Vålerenga, og de er nok enige i at parkeringen skal bort. For de skriver ingenting om saken. Dette skal dysses ned.

Vi har et kjempeproblem i denne byen med ytringer som blir feid bort. Lokale aktivister følger opp Byrådets politikk og kveler all opposisjon. Slik skal det ikke være. Tiden er moden for å kjempe mot.