Eivind Trædal har bestemt seg for å anmelde Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo

Samtidig vil han ikke ha honorar for de bildene han påstår at avisen har misbrukt.

Foto er hentet herfra: https://mobile.twitter.com/postaltmedia/status/968652595442143233?fbclid=IwAR148B6F-sQqyNllHqT5gJ0-KoATBBnBSgGikimMrCBTXGi2rD8zEUFIXCw

Foto: Ikke Eivind Trædal

Foto: Ikke Eivind Trædal

Fra Trædal 12. juni 2019:

Jeg har nå flere ganger bedt deg om å slutte å bruke mine private bilder. Du har misbrukt et bilde jeg og Lan la ut der vi annonserte vår forlovelse, et bilde der vi annonserte at vi er gravide, samt tre bursdagsbilder av Lan fra i år. I tillegg har du altså misbrukt snikfotografier av Lan og jeg. Alt dette er ulovlig. Å se hyggelige bilder som er tatt i forbindelse med gledelige omstendigheter misbrukt på denne måten, er veldig ubehagelig.
Jeg er vanligvis ikke så streng på slike ting, og lar ofte medier bruke slike bilder om de ber om tillatelse. Jeg pleier heller ikke å gjøre noen større sak ut av det dersom noen bruker et bilde feil i vanvare og fjerner det når de blir spurt om det. Det kan skje den beste. Men har allerede gjort det klart for deg at jeg ikke ønsker at du skal bruke mine bilder på denne måten to ganger. Jeg ber deg nå om å fjerne alle bilder som er brukt uten tillatelse fra både din facebook-side, facebookgruppe og din nettside (og andre nettsider du eventuelt bestyrer), og ikke la dette gjenta seg.
Hvis ikke ser jeg meg nødt til å sende faktura for misbruk av alle bildene etter standardsatser, og eventuelt forfølge saken videre.
-Eivind Trædal

Kan du sende skjermdumper så jeg vet hva du "prekær" om?
Mvh Jarle Aabø

Nei. Det er ditt ansvar å holde oversikt over dine egne grupper, facebooksider og domener, og du vet selv hvilke bilder som er lånt av meg. Bildene av Lan som spiser muffin på sin fødselsdag ligger for eksempel høyt oppe på din nettside jatilbilenioslo.no, og har også blitt spredd over facebook mange steder. Jeg forventer at alt slikt misbruk av bilder fjernes, både fra nett og fra sosiale medier.

-Eivind Trædal


Hei igjen,
Når man krever økonomisk kompensasjon må kravet dokumenteres. Vi kan ikke se at du har noe rettmessig krav mot Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo. Hvis du mot formodning skulle fremme konkrete krav, vil vi honorere fotografen fra 75 kroner til 350 kroner per bilde for fri bruk.
Kan du med det samme svare på et gammelt spørsmål vi stilte deg:

- Kommer Lan Berg og du til å benytte dere av kommunens refusjon av barnevakter?

Med vennlig hilsen
Jarle Aabø

Når jeg tenker meg om, vil jeg nok anmelde forholdet uansett. Jeg er uinteressert i penger for dette, men vil ikke at mine bilder misbrukes på denne måten.

-Eivind Trædal