FNB: ADVARER MOT SKITNE TRIKS I VALGKAMPEN

Herr Nilsen (2).jpg

FNBs toppkandidater er allerede sterkt bekymret for årets valgkamp.
- Det er bare trist å se politikere «slenger dritt til hverandre» i sosiale medier og åpenbart stå bak forsøk på “drittpakker” om politiske motstandere. Vi håper pressen klarer å skille snørr og barter og ikke la seg forføre av den desperasjonen mange politikere nå føler når de ser et MDG og et FNB fosse frem, sier Cecilie Lyngby og Bjørn Revil.

Lyngby og Revil kom begge fra en upolitisk verden da de vår med på å etablere Folkeaksjonen mot bompenger (FNB) som politisk parti i landets hovedstad. FNB hadde allerede fått svært sterk vind i seilen i både Stavanger og Bergen. Bomfrustrasjonene blant folk flest førte til en stor etterspørsel etter politikere som tar bilisten på alvor. Å stemme Ap, Høyre, MDG, Rødt, Venstre eller SV innebærer full støtte til krigen mot bilen.

- Årets valgkamp handler så langt kun om bompenger og retten til å kjøre bil. For og i mot. Det betyr at valgkampen får to tydelige og steile fronter. Det er ikke noe midt i mellom når det kommer til den politiske ideen «bomgalger» og «bomskatt». Med dette som bakgrunn ligger alt til rette for «Oslos mest griste valgkamp». Vi ser det allerede, noen sykler rundt og klemmer bomstasjoner, mens andre gjennomfører «kjør sakte aksjoner». I kjølvannet av slike tydelige aksjoner hagler det med hets, ukvemsord og personangrep i de sosiale medier. Dette blir som en ond sirkel der utfallene og retorikken blir stadig mer hatsk og ønsket om å forholde seg til fakta forvitrer i politisk spinn og stygge utspill. Som politikere er vi amatører og vi vet at Oslo Rådhus ikke er en søndagsskole, men vi vil gjøre alt vi makter for å ikke bli en del av de amerikanske tilstander som nå preger Oslo-politikken, sier de to.

Herr Nilsen (6).jpg

FNBs 1. og 2. kandidat har også fått med seg at det internt i de fleste partier pågår en rå maktkamp. I Frp krangler liberalistene og de konservative, i Høyre står delingsøkonomi-kameratene mot de verdikonservative og i Ap er det fullt kaos etter at partiet har brutt helt sammen på meningsmålingene. Også i det nystartede FNB er det kamp om posisjoner og innflytelse.

- Slik skal det sikkert være, og når røyken har lagt seg på valgdagen vil nok det senke seg en viss fred over det politiske Oslo. Men, nå er det valgkamp og det er en krig om egne posisjoner og velgere. Det har vi full forståelse for, men la oss drive valgkamp med blanke våpen og i åpent lende. Det fortjener velgerne, og det fortjener et sunt demokrati, sier Lyngby og Revil.

Herr Nilsen (7).jpg