FNB-DANNY: - Jeg tror nok det sitter mange "raringer" i bystyresalen

Danny Chaudhry (51) er 3. kandidat for Oslos nye parti FNB. - Er det noe norsk-pakistanere i Oslo er opptatt av så er det friheten til å velge egen bil og jeg ser en voldsom motstand mot bomringene. Dette kommer til å påvirke valgresultatet, sier Chaudhry.

Danny Chaudhry

Danny Chaudhry

Til daglig arbeider FNBs kandidat som faglig leder for trafikkopplæring, så er det en som kommer til å briljere i bystyresalen når det gjelder skilting, håpløse sykkelfelt og enveiskjørt så er det Chaudry som ble med mamma og pappa til Norge i 1976.

- Jeg skal representere hele Oslo, hvis velgerne vil ha meg. Samtidig så er det ingen tvil om at byrådets samferdselspolitikk er spesielt sterkt mislikt av det pakistanske miljøet i Oslo. Vekk med bommer og beboerparking er også min store hjertesak, sier trafikklæreren.

Den pakistanske velgergruppen i Oslo har lenge vært viktig for Ap og Høyre. Et sted der byrådets krig mot bilen virkelig manifestere seg er i bydel Gamle Oslo. Grønland, også kjent som «lille Karachi” er et sentrum for norsk-pakistanere, grunnet norsk-pakistanske moskéer, kulturminner og bedrifter. Når parkeringsplasser raderes vekk og gatene fylles med rød asfalt, reageres det svært negativt langs nedre del av Akerselva.

- Er du et innvandrer-alibi?

- Nei, Oslospoltikken handler ikke om hvor vi kommer fra. Den handler om hvor vi skal og hvordan vi skal komme oss dit.

- Du har vært rådgiver for Senterpartiets Åslaug Haga og du har sett Stortinget fra innsiden. Nå kan du kanskje få oppleve Oslo Rådhus. Hva tror du du finner der?

- Der sitter det nok mange “raringer” som driver med alt annet enn det Oslo vil ha, sier Danny Chaudhry.

4b7a0ffe3aa551065a40756abeba5de1-image.jpg

Utdanning: Høgskole og universitet.

Yrkeserfaring: Faglig leder for traffikopplæring

Sivil status: Gift to barn

Favorittrett: Chicken tikka

Beste bok: Veien til førerkortet

Film: Karate Kid

Transportpark: BMW og Golf

Stemte sist gang: Senterpartiet