Fremskrittspartiet ser rødt: BOIKOTTER BYRÅDETS 118 MILLIONERS FEST

Hele 7323 kroner i lønn og 7500 kroner i billettsponsing til Oslos politikere. Så langt er Raymond Johansen villig til å putte neven sin ned i skatt-bingen for å lokke bystyrerepresentantene til å delta på en miljøkonferanse i mai. - Dette boikotter vi, sier FrPs 1. kandidat Aina Stenersen.

Aina Stenersen

Aina Stenersen

Miljøhovedstadsprisen byrådet betalte EU 700.000 kroner for å få, er i ferd med å bli “et pukkverk” i skoene til Raymond Johansen. I sosiale medier uttrykkes forakt for både prisen og den enorme pengebruken som følger med. Hele 118 millioner kroner har byrådet satt av for å feire seg selv. Mange mener dette egentlig er 118 millioner kroner til byrådets valgkamp.

Fremskrittspartiet sier det nå mange tenker høyt på rådhuset i Oslo.

- Dette er et vanvittig skattesløseri myntet på den politiske eliten i Oslo. Det er langt viktigere at vi bruker dagene våre på å skape en en god skole, en varm eldreomsorg og lavere takster i bomringen. Å ta på seg finstasen for å høre på miljøselvfølgeligheter i regi av Raymond Johansen er ikke bare bortkastet, men neppe i tråd med vårt etiske regelverk, sier Stenersen.

At Johansen er villig til å bruke 15.000 kroner for å fylle de første radene under konferansen Urban Future som også har ført til at et lenge planlagt bystyremøte er blitt flyttet på grunn av kollisjon med miljøkonferansen mener hun viser en desperat Johansen.
- Forventer du nå at alle partiene på borgelig side følger Frps eksempel?
- Jeg håper alle stiller seg bak og tar et oppgjør med Johansens misbruk av folkets penger.
- Dere varsler boikott av et arrangement, men betyr dette at hele miljøfesten til Raymond forbigås i stillhet?
- Dette vil vi løpende vurdere, og vi vil også løpende varsle Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo om hva vi kommer til å gjøre.
- Ap faller med 5,5 prosentpoeng på siste måling. Johansen mener dette er helt udramatisk og at “alle vil ha mer” av byrådets politikk. Hva innebærer det for et politisk parti å falle så kraftig mitt i et valgår?
- Hvis vi hadde falt 5,5 prosentpoeng hadde partiet umiddelbart satt krisestab. Her burde nok Johansen være mye mer ydmyk og innsett krisen. Aps problem har lenge vist seg å være at partiet er i utakt med Oslos befolkning, og nå synes det på meningsmålingene. Jeg vil anbefale Oslos velgere å legge merke til at Ap nå er helt avhengige av det kommunistiske partiet Rødt, samtidig som MDG ved et slikt valgresultat sikkert hadde fått enda flere byrådet. Vil virkelig Oslo ha dette? spør Stenersen.

118 millioners festprogrammet er omfattende og går gjennom hele året. I alt 320 ulike arrangementer står på programmet. Det innebærer at det i gjennomsnitt er mer enn seks ulike arrangementer hver eneste uke i 2019. Gjennomsnittlig kostnad pr. arrangement er 369.000 kroner når vi legger kostnadsrammen på 118 millioner til grunn.

Skjermbilde 2019-02-15 kl. 12.13.59.png

For ti år siden vedtok politikerne egne etiske regler for seg selv:

“Folkevalgte plikter å ta vare på kommunens ressurser på den mest økonomiske og rasjonelle måte, og skal ikke misbruke eller sløse med kommunens midler”.

Lese hele regelverket her http://jatilbilenioslo.no/nyheter/etisk-regelverk-slik-skal-oslos-politikere-oppfre-seg