FrP reagerer skarpt på jobbintervju-skandalen rundt byråd Berg

Fremskrittspartiet reagerer med vantro på at en jobbsøker ble spurt om sitt forhold til miljøbyråd Lan Marie Berg. Nå ber Lars Petter Solås (FrP) om å bli kontaktet hvis flere har opplevd det samme.

Lars Petter Solås sammen med finansminister Siv Jensen

Lars Petter Solås sammen med finansminister Siv Jensen

Det var 25. desember at Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo avslørte at Brann- og Redningsetaten i Oslo stilte to oppsiktsvekkende spørsmål til en jobbsøker. Et lydopptak av jobbintervjuet viser at følgende spørsmål ble stilt:
1) - Når man jobber i Oslo kommune da har vi noe som heter miljø- og samferdsel som ligger over oss. Der er det Lan Marie Berg som er leder. Hva tenker du om det?
2) - Så du har litt holdninger mot Lan egentlig?

Skjermbilde+2018-12-25+kl.+14.19.33.png

Hvis disse spørsmålene blir definert som «politiske» har Oslo kommune brutt loven. Om noen oversender dette til Likestilling- og diskrimineringsombudet for en vurdering er ikke kjent. 

FrPs Lars Petter Solås er sjokkert over det han leste i romjulen. Her de to sakene vi så langt har publisert:
1) Hovedsak: http://jatilbilenioslo.no/nyheter/skte-jobb-ble-ulovlig-spurt-om-sitt-forhold-til-samferdselsbyrd-lan-berg
2) Brannsjefens kommentar: http://jatilbilenioslo.no/nyheter/avviser-at-byrdet-ber-om-at-jobbskere-sprres-om-sitt-forhold-til-lan-berg

- Dette håper jeg inderlig bare var en engangsforeteelse, og uansett vil jeg personlig følge opp saken for å sikre at det blir det. Det er egenskaper og kvalifikasjoner som skal bety noe, ikke politisk ståsted når Oslo kommune ansetter, sier Lars Petter Solås som er 4. kandidat for Oslo FrP. 
Han bekrefter på et direkte spørsmål at han ber om at andre som har opplevd det samme om å ta kontakt.
-Jeg vil gjerne vil komme i kontakt med andre som har opplevd liknende, også hvis de vil forbli anonyme, sier Solås som kan kontaktes på larspetter.solas@oslobystyre.no.