FÆRRE SYKLER: Nye tall avslører fiasko for Raymond Johansens sykkelpolitikk

Til tross for milliarder til nye sykkelveier og nitidig måking av rød asfalt: Kommunenes sykkeltelling viser et fall på hele 18 prosent sist vinter.

Skjermbilde 2019-01-12 kl. 11.45.44.png

Dagsavisen som dekker byrådets samferdselspolitikk og har støttet denne både på leder- og kommentarplass mener det kraftige fallet i vintersykler skyldes vinteren.

- Sist vinter kom imidlertid smellen. Det var en usedvanlig snørik vinter, og 18 prosent færre brukte tohjulingen enn vinteren før, på tross av at det prioriterte sykkelveinettet hadde økt til 80 kilometer, skriver avisen.

Som kjent er byrådets instruks til Bymiljøetaten at alle sykkelfelt i Oslo skal børstet ved 3 centimeter snøfall og hver fjerde time. Dette er altså ikke godt nok for at byrådets drøm om sykkelbyen Oslo skal bli en realitet. Fra før har Dagsavisen rapportert at byrådets store målgruppe “de unge” dropper sykkel, fordi de opplever det som svettende og stressende å holde på med. https://www.dagsavisen.no/oslo/sykle-man-blir-svett-og-jevlig-1.1193371

Skjermbilde 2019-01-12 kl. 11.45.12.png

Slik kommenterer Oslos samferdselsbyråd Lan Berg de dramatiske tallen:

- Vi har satset stort på å bygge ut sykkelveinettet de siste årene. Det er veldig gøy å se at byrådets satsinger har hatt effekt, og at tallene over tid viser at flere velger sykkel også om vinteren. Oslo er i ferd med å bli en skikkelig sykkelby der det å sykle om vinteren er et reelt alternativ, det synes jeg er utrolig bra å se, sier samferdselsbyråden til Dagsavisen, og hun legger til:

- Vær og temperatur påvirker sykkeltrafikken, og de kraftige snøfallene i fjor bød på utfordringer. Det er kjempeviktig å opprettholde god vinterdrift, men vi kan ikke drifte bort alle effektene av vinteren. I år har Bymiljøetaten gjort noen nye grep i brøytingen, og det blir spennende å se hvordan sykkeltrafikken påvirkes av det, sier byråden.

Skjermbilde 2019-01-14 kl. 09.54.14.png

I går ble det registrert 10.500 sykler i kommunens 48 telleapparater. Trolig er det reelle tallet rundt 5000 unike sykler, siden samme sykkel telles flere ganger.

Kommunens nettsted Klima Oslo har publisert en lengre tekst som forklarer hvordan man får større glede av å sykle om vinteren. https://www.klimaoslo.no/2017/11/10/slik-sykler-du-trygt-hele-vinteren/

Vår fotograf som også er en ivrig vintersyklist fanget det han selv kaller “byrådets drømmefamilie” på Bogstad nylig. Her er hans rapport og bilder:

- Familie på på skiutflukt til Bogstad. Far sykler MDG-traktor med barna og skiene bakpå. Mor med egen sykkel. Dette må være Oslo-byrådets drømmefamilie. Det er selvfølgelig ikke et problem for noen at denne og andre familier velger å leve livet sitt på denne måten. Problemet er at Ap-byrådet vil at alle familier skal leve livet sitt slik, skriver fotografen.