FRYNSEGODENE: Ingen vet hvorfor varaordføreren får 68.000 kroner ekstra i lønn

Hvorfor har Oslos politikere sørget for at varaordfører Kamzy Gunaratnam får en ekstra lønnsutbetaling på 68.000 kroner i året? Det er det faktisk ingen som vet.

Kamzy Gunaratnam er høytlønnet varaordfører som trer inn når ordføreren har fravær.

Kamzy Gunaratnam er høytlønnet varaordfører som trer inn når ordføreren har fravær.

Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo har den siste uken skrevet flere saker om frynsegoder, gratis barnevakt og stell av syke og gamle, saftige møtegodtgjørelser og lønninger i millionklassen for 372 kommunepolitikerne i Oslo som er omfattet av ordningen.

I dag kan vi fortelle om den magiske “fem prosenten” som gjør varaordføreren fra Ap enda rikere. I det såkalte “Reglementet for godtgjøring av folkevalgte verv i Oslo kommune” står det at varaordføreren i tillegg til sin faste lønn på 870.000 kroner, har hun også krav på fem prosent av ordførerens lønn. En saftig fast bonus.

Ordføreren i Oslo tjener 1.365.000 kroner og fem prosent av dette beløpet utgjør 68.000 kroner.

Skjermbilde 2019-06-11 kl. 10.30.20.png

Vi har vært i kontakt med kommuneadministrasjonen som ikke har behandlet fem prosent-avtalen, så der er det ingen som vet hva begrunnelsen for topplønnen består i.

Vi har forsøkt å komme i kontakt med varaordføreren for å høre hennes begrunnelse for hvorfor hun mener at hun fortjener “fem prosenten” på toppen av sin lønn. Vi venter fortsatt på et svar. Liberalistene i Oslo krever nå et svar.
- Dette må vi komme til bunns i og det minste må politikerne raskt forklare “magien” bak de rause fem prosentene. Her er det en varaordfører som altså først tjener 90 prosent av en stortingslønn, og så skal den samme personen ha fem prosent ekstra basert på hva ordføreren tjener. Hele avlønningssystemet der man baserer seg på prosenter av andres lønninger sier alt om urimeligheten i det de driver, sier leder Roald Ribe.

Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo har også kontaktet ordfører Marianne Borgen (SV) og bedt om en forklaring på hvorfor en varaordfører skal ha “fem prosent på toppen”. Vi avventer et svar.

”Vet ordføreren hvorfor varaordføreren har krav på fem prosent av ordførerens lønn, altså 68.000 kroner?
Vi har også bedt om innsyn i varaordførerens møtebok for 2019, men svar uteblir.”

Skjermbilde 2019-06-11 kl. 10.29.55.png
Roald Ribe

Roald Ribe

Flere saker om frynsegodene