Her er Oslo Arbeiderpartis skryteliste

Siden høsten 2015 har byrådsleder Raymond Johansen, Ap-leder Frode Jacobsen, og varaordfører Khamshajiny "Kamzy" Gunaratnam hatt all makt i landets hovedstad.

Ap-leder i Oslo Frode Jacobsen

Ap-leder i Oslo Frode Jacobsen

Med støtte fra kommunistene i Rødt, sosialistene i SV og de grønne raddisene i MDG har de iverksatt en voldsom krig mot bilen som har skapt sterke negative reaksjoner. Men, sett fra Aps side har Raymond Johansens samferdselspolitikk vært en suksess.

Her er Aps egen skryteliste hentet fra partiets hjemmeside:

 1. Vi har sørget for mer enn 1100 nye avganger med t-bane, buss og trikk. Det gir Oslofolk bedre kollektivtransport og gjør hverdagen enklere. 

 2. Vi har fått Fornebubanen på skinner med planlagt byggestart i 2019. Vi har satt i gang en historisk oppgradering av trikkenettet og kjøper inn 87 nye trikker. Vi har sikret finansiering av ny t-banetunnel med holdeplass på Bislett og Grünerløkka og tverrforbindelse i Groruddalen. 

 3. I 2017 fikk Oslo de første el-bussene ut i trafikken. Innen 2020 vil kollektivtrafikken være fossilfri. Det gir bedre luft samtidig som vi kutter klimautslipp. 

 4. Vi har innført beboerparkering på Frogner, St. Hanshaugen og i Gamle Oslo, for å gjøre det enklere for de som bor i området å parkere. 

 5. Vi har åpnet nye ladegarasjer for elbil på Vulkan og under Festningen. Slik gjør vi det enklere å velge el-bil i Oslo. 

 6. Med mer enn 500.000 færre bilpasseringer gjennom bomringen i januar 2018 sammenliknet med januar 2017 er det mindre kø og bedre luftkvalitet. (5,8 % nedgang) 

 7. Vi har gjort det lettere for flere å bytte den gamle oljefyren hjemme. Det gir bedre luft og bedre klima 

 8. Vi har åpnet Lambertseter flerbrukshall som var første fossilfrie byggeplass, og har 24 andre fossilfrie byggeplasser i gang. Det gir bedre luft, klima og nye grønne jobber. 

 9. Vi har bygget over 19 km med sykkelvei de to siste årene. Det er nesten fire ganger så mange km som det borgerlige byrådet klarte på sine to siste år. 

 10. Vi har åpnet en ny innendørs sykkelparkering på Oslo S, for å gjøre det enklere og tryggere å parkere sykler i sentrum. 

 11. Det har aldri før vært brøytet og strødd mer i Oslo enn denne vinteren. 

 12. Oslo har begynt å brøyte sykkelveiene, for å gjøre det enklere å sykle hele året.

 13. Oslo er kåret til Europas miljøhovedstad 2019 av EU. Det er en fantastisk anerkjennelse for arbeidet med folkets grønne skifte i Oslo. 

Skjermbilde 2018-10-15 kl. 17.57.17.png

Av Jarle Aabø