HER ER SELVESTE DRONNINGEN AV POLITISK DOBBELMORAL I OSLO

32649219140_69b362d384_k.jpg

SVs politiker og Oslos ordfører lever ikke som hun krever at andre skal gjøre. I 2012 forlangte hun at daværende ordfører Fabian Stang (H) skulle betale “dyrt” for parkeringsplassen sin under Oslo Rådhus. Siden 2015 har hun hatt eksklusive bruksrett til samme parkeringsplass og ikke betalt en krone.

Et steinkast unna Oslo Rådhus tilbyr Q-park samme parkeringsløsning som Marianne Borgen forsyner seg av helt gratis til den nette sum av 5.375 per måned. Det betyr at Borgen som mener det er ekstremt viktig å få redusert forskjellene mellom “fattig og rik” i Norge bør betale minst 64.500 kroner i året til kommunen, hvis hun ønsker å ha sammenheng mellom liv og lære.

Slik formulerte daværende gruppeleder for Sosialistisk Venstreparti seg i Aftenposten syv år siden:

– SV vil jo at færre skal kjøre bil til jobbene sine i Oslo sentrum. Vi ønsker at folk flest skal ta kollektivtransport. Derfor er det urimelig at alle toppene i bystyret og byråkratiet har tilgang på gratis parkeringsplasser midt under Oslo rådhus.

- Vi mener at det må de betale dyrt for, hvis de skal ha det. I prinsippet ønsker vi ikke at folk skal kjøre bil til jobb.

- Jeg ønsker ikke å ha en sånn type frynsegode. Jeg mener at enten får en annen leie den plassen, eller så får den stå tom, sa Marianne Borgen.

I 2015 ble altså den samme kvinnen ordfører og nølte ikke et sekund med å ta i bruk det frynsegodet hun fordømte og som hun utbasunerte at hun selv ikke vil ha.

I dag sier Borgen til Aftenposten:

- Jeg tror jeg kan telle på én hånd hvor mange ganger jeg har parkert i garasjen etter jul, og bortforklarer sin eksklusive parkeringsrett med at “skiltet er skrudd ned”. Altså, Borgen har skaffet seg en anonym reservert parkeringsplass.

I følge normale regler for utleie av heltidsparkeringsplass 24 timer i døgnet, betaler man for bruksretten, og ikke faktisk bruk. At Borgen også her vil ha “særregler” for seg selv kommer derfor ikke som noen overraskelse.

Slik beskriver Q-Park abonnementskort 7 X 24 i parkeringanleggert ved Konserthuset:

- Fast merket plass, kan du parkere uten restriksjoner 7 dager i uken (mandag til søndag) 24 timer i døgnet på din egen parkeringsplass. Dette er produktet for deg (og SVs ordfører red) som ikke ønsker å lete etter ledig plass hver gang du skal parkere.

Bjørn Revil er 1. kandidat for FNB i Oslo.

Bjørn Revil er 1. kandidat for FNB i Oslo.