HVEM I HULESTE ER SATIRIKER MR. HAFFEN

64816753_2283846988530920_8059634271293276160_n.png

- Hva får deg til å tegne så ondsinnet satire?
- Jeg tegner fordi det min lille måte å protestere og si fra om at jeg ikke ønsker "politiske" styreformer som har sitt utspring i en totalitær kommunistisk/fascistisk tenkemåte, når i tillegg disse såkalte politikerne har et parti som er tuftet på en sekterisk ideologi får jeg til tider helt fnatt. Alle vet jo at å prøve å nå igjennom til en fanatisk person eller gruppe/sekt er en umulig oppgave og man kunne like gjerne snakket til veggen. Jeg er lei av mennesker som i ly av politikk kun har sin og sine like i tankene når man skal ha igjennom saker og ting i Norge. Norge bestå av mange forskjellige mennesker med forskjellige behov og særlig de på ytre venstre og ytre høyre er ikke interessert i å favne hele folket og slike "partier" har etter min mening ikke noen plass i demokratiet. Når jeg for eksempel leser at MDG mener at det ikke er demokrati å være mot bompenger da blir jeg skikkelig forbannet.

49467963_2301949230085182_1418693806005420032_n.png

- Hva er satire for deg?
- Satire er for meg en uttrykksform som "slår" litt og setter ting helt på kanten og av til litt over kanten. I følge Store Norske Leksikon handler satire om “enhver diktning som med spottens våpen angriper tidens, samfunnets eller det enkelte menneskets skrøpeligheter”.

- Synes du norsk satire er for snill?
- Norsk satire synes jeg til tider er litt i snilleste laget, men når undersøkelser viser at Norske journalister er overbefolket av av de rødgrønne er det vel ikke like lett å få publisert satiriske verk som er litt røffe og som tar litt tak i det folk er opptatt av. Ser forøvrig at de drøyeste satiriske publikasjonen handler veldig ofte om Trump, Erna, Siw Jensen og folk fra den høyre akse, har derfor tenkt tanken om de rødgrønne blir sett på som individer som på en eller annen måte er litt "fredet" av sine egne menigsfeller.

- Hvem liker du best å karikere og hvorfor?
- Oslos samferdselsbyråd Lan Marie Berg og hennes ektemann Eivind Trædal er en skattekiste for satirikere. Liker best å karikere offentlige personer som av en eller annen grunn tror de er bedre enn alle andre. Mennesker som som fremstår som noe verden aldri har sett maken til er min drømme karikatur figur.

- Kan folk laste ned dine avistegninger og bruke fritt?
- Feel free. Ellers er det verdt å merke seg at pressen er veldig selektiv med kritikk vedrørende mange saker som omhandler samferdsel, bompenger, klima og saker som av en eller annen grunn skal ties litt om. Er dette fordi man tror at vi ikke kan tenke selv? At vi skal skjermes mot oss selv? At enkelte mennesker tror de er smartere, bedre skolert og derfor i bedre stand til å se det store bildet gjør meg kraftig provosert.