INNFØRTE VEGANMAT PÅ RÅDHUSET - SELV SPISER HUN OKSE

MDGs nasjonale talskvinne er kjøtteter av rang. Byttet ut veganmeny hun selv innførte på rådhuset til braisert oksehale på Brasserie Hansken.

MDGs nasjonale talskvinne er kjøtteter av rang. Byttet ut veganmeny hun selv innførte på rådhuset til braisert oksehale på Brasserie Hansken.

Først fikk byråd Hanna Elise Marcussen (MDG) med seg Oslo bystyre på å innføre kjøttfrie mandager i kantina på Oslo rådhus. Så på valgdagen, mandag 9. september, nyter hun inn braisert oksehale og kantareller hos topprestauranten Brasserie Hansken til 265 kroner.

IMG_1038.jpg

I følge NRKs matekspert er braisert oksehale svært lite klimavennlig, fordi den skal “koke” i timevis.

- Godt brunede oksehaler skal stå i tett gryte i stekeovnen i flere timer. De skal være dekket av væske. Da blir de det vi kaller breserte. Lise Finckenhagen bruker rødvin og kraft i gryten.

I følge MDG er kjøtt som sådan med på å få kloden til å eksplodere:

- Å spise mindre kjøtt er bra for både klimaet og for helsen, sa Hanna Elise Marcussen fra Miljøpartiet De Grønne da de ansatte på rådhuset ble nektet kjøtt til lunsj.

Brasserie Hansken er på MICHELIN Guide Nordic Countries 2019.