LAN MARIE BERG SPARER ENORME SUMMER NÅR HUN HANDLER KJØTT PÅ SVINESUND

Miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) sparer rått med penger når hun kjøtt-handler på Svinesund. Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo har testet Bergs handlemekka og vi har prislisten.

IMG_0875.jpg

Med bil fra Røa til Nordens største kjøpesenter tar det nøyaktig en time og 15 minutter. Med sykkel tar det heller ikke særlig lang tid for de som visstnok skal redde verden. Kun 8 timer og 15 minutter. For de mest grønne i hodet, vil en spasertur kun beslaglegge 50 timer tur/retur.

Hverken vi eller Eivind Trædal/Lan Marie Berg velger noe annet en bil på Harry-tur, også fordi vi fyller jo handlevognene når vi først er der. Å ha god plass i bagasjerommet er ofte en stor fordel.

Her er våre kjempekjøp som ble gjennomført siste dag i august 2019. Vi oppgir først svenske hurra-priser per kilo, deretter norske priser per kilo hentet ned fra nettbutikken kolonial.no. Vi har ikke regnet valutakurs. Å få kjørte mat til døren driver hverken Berg eller vi med, selv om vi er kjent med tilbudet.

Bibringe: 90/154 kroner
Høyrygg: 70/329 kroner
Entrecote: 130/396 kroner
Andebryst: 140/516 kroner
Svinekotelett: 70/254 kroner
Kyllingvinger: 28/136 kroner
Kyllingfilet: 80/156 kroner.

Totalt innebærer å kjøpe en kilo av hver av disse syv fantastiske kjøttproduktene i Sverige en samlet kostnad på 608 kroner. Får du levert hjem på døren til norske priser må det punges ut med 1941 kroner.

- Man er passe dum hvis man bruker hjemlevering. Svinesund leverer topp kvalitet til under halve prisen, kunne Lan Marie Berg ha sagt.

snø vei (53).jpg