Lan Marie Berg vil styre Oslo sammen med Høyre

I et lengre intervju med Minerva forteller MDGs samferdselsbyråd at hun ikke utelukker å sitte i byråd sammen med Eirik Lae Solberg som byrådsleder. Oslo Høyre har så langt ikke svart på om de vil ta Berg inn i byrådet ved valgseier nå, eller senere.

Samtidig krever flere og flere velgere i sosiale medier at Høyre raskt må avklare om partiet er villig til å ta MDG inn i varmen på borgerlig side.

- H bør avklare i god tid om det er aktuelt med et 'samarbeid', så velgerne ikke narres igjen slik som forrige gang, skriver en leser på vår debattgruppe “Ja til bilen” på Facebook.

Høyre har tidligere vist iver for å samarbeide med MDG i andre store byer. I følge Dagsavisen åpnet Høyre for MDG-samarbeid i Drammen etter at koalisjonen med FrP kollapset i fjor.

Høyre åpner for budsjettsamarbeid med MDG etter at koalisjonen med Frp kollapset tirsdag.

Skjermbilde 2019-01-23 kl. 18.03.04.png

Slik spør journalist Karin Abraham i Minerva MDG-Berg om dette tema:

– Avslutningsvis: Klimautfordringene har på mange måter blitt et blokkuavhengig anliggende. Kan du ser for deg at MDG vil kunne regjere sammen med Høyre i Oslo i fremtiden?

– Dette har vi ikke tatt stilling til enda. Men så lenge Høyre insisterer på å samarbeide med Frp i Oslo, et parti som vil skrote Oslos klimasatsing til fordel for flere biler i byen, så virker dette heller usannsynlig. 

– Det som preger begge de tradisjonelle partiblokkene er at ingen har prioritert miljøet høyt nok. Det gjør de fortsatt ikke. Det er derfor jeg er med i MDG, avslutter Lan Marie Berg.