MDG-Andreas innrømmer at hans utspill om parkeringsskatt kan misforstås

Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo kunne nylig fortelle at en MDG-politiker ønsket å innføre skatt på privat parkering. Saken vakte stor oppmerksomhet og Faktisk.no er nå “på saken”.

IMG_8329.jpg

Vår sak som MDG har rapportert til Faktisk.no og som omtales som “løgn” var basert på et utspill fra MDG-politiker Andreas Stråbø Normann. Han skrev:

- Det Staten kan gjøre, og som definitivt bør gjøre, er å la parkering skattlegges som alle andre goder, skriver Normann på Twitter.

Å forstå dette på annen måte enn at det er private parkeringsplasser han ønsker skal skattelegges er en umulig oppgave. Videre er en privat parkeringsplass alt fra parkeringshus som er eid av private til gårdsplassen eller garasjen hjemme privat. For oss ble det helt naturlig å utstyre saken med følgende tittel:

MDG-Andreas forlanger nå at du skal betale for å parkere på egen gårdsplass


Andreas Stråbø Normann går nå ut i egne sosiale medier og utdyper og forklarer hvilke parkeringsplasser han egentlig mener skal skattelegges, og han innrømmer at det han skrev i egen sosiale medier kan misforstås.

Andreas Stråbø Normann forlanger i følge seg selv at Staten skal innføre skatt på alle gratis-parkeringsplasser tilknyttet arbeidssted, noe som innebærer at MDG ikke bare skal hindre folk i å bruke bil til jobb, men også skattlegge de som likevel velger bil til arbeidsstedet sitt.

Normann mener altså ikke at parkeringsskatten skal gjelde på private gårdsplasser, slik vi av naturlige grunner skrev. Normann ønsker altså at alle arbeidstakere i Norge skal betale privat skatt for å parkere på arbeidsstedet.

IMG_8353.jpg
Skjermbilde 2019-05-09 kl. 14.09.12.png