MDG-byråd hektet på stisykling. Elsker langtur med racer

Sittede sykkelbyråd og nylig avgåtte og mangeårige styreleder for Syklistenes Landsforening Arild Hermstad har syklet til og fra jobb i 32 år. Han ble politiker for å slåss for byråds-ideen om at “alle skal sykle”.

Skjermbilde 2019-05-16 kl. 00.01.58.png

I et intervju med foreningens medlemsblad renner samferdsel- og miljøbyråden over av sykkelprat. Vi gjengir her noen av hans sitater da han gikk av i fjor sommer og ble politiker.

– På slutten av 90-tallet var jeg initiativtaker til Sykkelens dag i Bergen, som vi arrangerte i regi av Naturvernforbundet, men med en rekke ulike organisasjoner som medarrangører. Da ble jeg for første gang kjent med SLF, som den gang bar preg av at de som var med syklet langt og mye. I dag er SLF blitt mer en organisasjon for flere grupper av syklister, en utvikling som må fortsette.

– Jeg har syklet til jobb og studier siden jeg sluttet i bank som 21-åring. Jeg er dessuten hektet på stisykling og elsker i tillegg og ta en langtur med racer. Men jeg har ingen konkurransegener på sykkel og mener det viktigste for SLF er å gjøre livet bedre for alle oss som bruker sykkelen i hverdagen.

– Jeg skal gjøre det jeg kan som leder for Miljøpartiet De Grønne. En av grunnene til at jeg har engasjert meg i politikken, er nettopp for å gjøre det bedre for alle som sykler. Det haster!

Arild Hermstad har tidligere ledet Framtiden i våre hender i 15 år. Denne organisasjonen har vedtektsfestet at deres hovedmål er:

1) Skape en ny livsstil og en samfunnsutvikling som legger mer vekt på menneskelige enn materielle verdier.

2) Slåss for at nordmenn skal bruke mindre penger, altså et lavere forbruksnivå.