MDG-NESTLEDER OG SYKLIST TAR OVER ETTER LAN MARIE BERG

Byrådsleder Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet har utnevnt 52-åringen Arild Hermstad som ny byråd for miljø og samferdsel. Hermstad er bergenser, ekstremt radikal og er nasjonal nestleder i Miljøpartiet De Grønne.

Made by Haffen.

Made by Haffen.

Hermstad blir nå øverste politiske myndighet over en rekke viktige kommunale etater som kollektivtransport, Brann- og redningsetaten, Vann- og avløpsetaten, Renovasjonsetaten, Energigjenvinningsetaten, Bymiljøetaten, Klimaetaten og Fornebubanen.

MDGs nestleder skal lede disse etatene inntil Lan Marie Berg er ferdig med sin svangerskapspermisjon.

Hermstad har tidligere avslørt hvor dyp rød og radikal han er som politiker. I 2007 skrev han et innlegg som tegnet hans eget drømmebilde for Oslo:

“Oslo City er ikke lenger et kjøpesenter. Det er fullt av musikk, teater og gjøgling. Jaget etter stadig billigere varer tok slutt, og vips forsvant nesten alle varehusene. Ingen savner dem. Reparatører og utleiebyråer finnes overalt. Somrene har blitt lengre. Det kan vi glede oss over – siden vi nå vet at drivhuseffekten er på retur. Nye planter og dyr har slått seg ned, mens gamle kjenninger har dratt nordover. Livsviktigheten av å ta vare på naturen gikk til sist også opp for Løvenskiold – og dermed fikk vi et naturreservat fra Holmenkollen til Roa. Området mellom Løvebakken og Nationalteateret er et åpent byrom med himmelen som tak. Her er lokale og nasjonale folkevalgte tilgjengelige hver eneste dag — for vanlige folk. Du kan vandre bilfritt til brukthandlerne på Aker brygge, eller til bondens supermarked på Grønland. Kontainerhavnen ligger midt i byen, men tar liten plass. Båtene drives på fornybar kraft. Veiene langs fjorden er promenader hvor biler er bannlyst. For en folkefest det ble da vi tok Frognerstranda tilbake fra firhjulingene!”

I stortingsvalget 2017 var han Miljøpartiet De Grønnes førstekandidat i Hordaland. Hermstad har tidligere arbeidet i bank, som brigadekoordinator i Latin-Amerika, med lokalt miljøarbeid i Bergen og har vært ansatt i Raftostiftelsen. Han var leder for Framtiden i våre hender fra 2001 til 2017.

Ifølge Wikipedia er Hermstad er en ivrig helårssyklist, og har vært styreleder i Syklistenes Landsforening.  siden 2013.

17796270_1181114748681847_5357780290330010094_n.png