MDG-paret Berg og Trædal fersket på HARRYTUR til Svinesund

Denne påsken har miljøbyråd Lan Marie Berg og hennes bystyrerepresentant og ektefelle Eivind Trædal gjort den store påskehandelen med leiebil på Nordby Shoppingsenter i Sverige. Fravær av sammenheng mellom liv og lære for de to MDG-fanatikerne har skapt storm i sosiale medier.

Mens MDG i sitt partiprogram er svært opptatt av kortreist mat og at Oslo kommune skal legge til rette for flere kolonihager, parsell- og skolehager og andre former for matproduksjon klarte ikke Lan Marie Berg og Eivind Trædal å ikke la seg friste til en heidundrende harrytur til langreist mat til lave priser.

Nordby Shoppingsenter er blitt et mekka for handleglade nordmenn som ifjor på dagsturer til utlandet handlet for 15,7 milliarder kroner. Som sikkert Berg og Trædal er fullstendig klar over er det mange tusenlapper å spare på å kjøre E6 til Svinesund. En kilo andebryst kunne nemlig det grønne radarparet ta med seg hjem for en hundrelapp, isteden for å kjøpe det hos sin lokale kjøpmann i Oslo for 450 kroner.

Made by Haffen

Made by Haffen

Om ekteparet lot endene ligge i frysedisken da de trillet rundt på Nordby Supermarket med de enorme handlevognene dette kjøpesenter har og by på, kunne de likevel plukket med seg følgende varer til knallpriser:

(Priser i klamme er hentet fra den norske nettbutikken kolonial.no)

1,5 liter Coca Cola = 7,50 kroner (37)
1 kg lammestek = 99 kroner (300)
1 kg spareribs = 60 kroner (159)
1 kg kyllingbryst = 65 kroner (171)
1 kg ytrefile svin = 45 kroner (150)
En boks snus = 50 kroner (98)
1 kg skivet gaudaost = 100 kroner (169)

Hvis de grønne ekteparet som vil forby bil i Oslo hadde tatt med seg disse varene på Nordby ville sluttsummen blitt 426 kroner. Hadde Berg og Trædal gjort som de prediker, nemlig handlet på nett i Norge, hadde disse syv varene kostet 1084 kroner.

Skjermbilde 2019-04-19 kl. 09.05.33.png

Byråd Lan Marie Berg har så langt ikke kommentert saken, men åpenbart er harrytur til Svinesund langt unna det MDGs ideologi og partiprogram foretrekker. Å kjøre bil til Sverige for å kjøpe billig mat krasjer med alt det MDG står for.

Hennes ektefelle Eivind Trædal derimot var raskt ute i sine sosiale medier og kommenterte saken. Istedenfor å debattere det denne pinligheten handler om, tok han et oppgjør med det han omtaler som “snikfotografering”. Altså, et klassisk MDG-grep der ansvarsfraskrivelsen og å “skylde på andre” er den vante retorikk.

Skjermbilde 2019-04-19 kl. 09.03.50.png

Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo har sendt følgende spørsmål til de to mektige politikerne ved Trædal:

1) Når dro du og madammen på harrytur til Nordby Shoppingsenter?
2) Hvor lang tid brukte dere totalt på turen?
3) Hva kjøpte dere?
4) Hvor mange ganger i 2018 var dere på harrytur?
5) Hvor mange ganger på harrytur så langt i 2019?
6) Vil dere anbefale alle i Oslo å handle i Sverige?

Trædal har bekreftet at spørsmålene er mottatt og lest av ham, men å svare ser det ut til at han ikke vil. Vi deler derfor noen ferske uttalelser fra bystyrerepresentanten i lys av at han altså nå harryhandler i Sverige med bil.

5055524.jpg
Ekteparet har også reist langt på ferie. Helt til en luksusbeach i Mexico.

Ekteparet har også reist langt på ferie. Helt til en luksusbeach i Mexico.

Skjermbilde 2019-04-22 kl. 16.22.45.png