MDG skal utdanne sykkelmekanikere

- Velkommen til sykkelarbeiderne

Skjermbilde 2018-09-14 kl. 10.45.06.png

Slik starter MDG sitt programutkast om de grønnes nye arbeidssatsing på sykkelmekanikerne. Byråd Lan Berg har tidligere uttalt at sykkelen kommer til å skape tusenvis av nye arbeidsplasser i Oslo.

- Oslos sykkelsatsing skaper også arbeidsplasser. Sykkelen er et glimrende arbeidsverktøy i byen. Vi ser konturer av nye, både store og små bedrifter med vekt på bærekraftige produkter, tjenester, reparasjons-logistikk og bærekraftig avfallshåndtering. Her vil utdanning av spesielt sykkelmekanikere være viktig, skriver MDG.

I dag finnes det ifølge Sportbransjen ikke en utdannelse for sykkelmekanikere i Norge, derfor er Danmark stedet for dette. En av de som dro til Købehavn, Magnus Aarsether, forteller:

- Der har de en linje liknende videregående, som tilsvarer grunnkurs mekaniske. Etter et halvt år kan man velge spesialisering, i mitt tilfelle sykkel. Etter et år går man ut i tre års lære, samtidig som man har skole innen sitt fag hvor man gjør ting som man ikke nødvendigvis får gjort i butikk, som for eksempel bygging av hjul og nav, kunne han fortelle.

30ddb326d429ea3bd0c8ed9f6ca39aff.jpg