MDG-TRÆDAL MENER NORDMENN SKAL FØLE SKAM FOR Å FLY...

…mens han selv ferierer i Mexico sammen med Oslos miljøbyråd Lan Marie Berg. Samtidig tok Berg fly til Canada i mars for å holde et innlegg på en konferanse i byen Edmonton.

Det er i et leserinnlegg i VG Eivind Trædal avslører sin egen dobbeltmoral som politiker. Han skriver:

- Flyreisene våre er en av de mest ekstravagante eksemplene på at verdens rikeste sløser på bekostning av verdens fattige, og på bekostning av framtidige generasjoner. Derfor trenger vi flyskam.

Og Trædal fortsetter:
- Det hjelper også at Sveriges klimahelter viser vei. 16 år gamle Greta Thunberg har nylig vært på nok en Europa-turné, der hun både har møtt paven og britiske politikere. Hun velger naturligvis toget. Greta er et forbilde for titusenvis av unge nordmenn, som har deltatt på klimademonstrasjon denne våren. Du vil vel ikke bestillte flyferie til dine klimastreikende barn? Hvis 16 år gamle Greta kan reise med toget, kan vi.

PR-STUNT FRA DET GRØNNE EKTEPARET. SKJERMDUMP TV2.

PR-STUNT FRA DET GRØNNE EKTEPARET. SKJERMDUMP TV2.

Og Trædal fortsetter:
- Det hjelper nemlig lite at du dropper kjøttkakene eller velger elbil hvis du brenner av tusenvis av tonn CO2 til ferieturen din. Litt skam og litt skamvett, kombinert med politisk engasjement og positiv satsing på miljøvennlig transport, gjør underverker.

Og Trædal avslutter:
- Kjenn på din indre flyskam, føl på ditt flyansvar, og bli gjerne med på å gjøre «#togkry» til årets norsk nyord!

Made by satireavdelingen and Haffen.

Made by satireavdelingen and Haffen.

Her en guide til den beste stranden i Mexico. Tulum Beach. http://www.mexicotrippa.com/tulum/

SLIK REAGERER VGs LESERE PÅ TRÆDALS FLYSKAM-INNLEGG: