MDG vil fjerne politihestene

MDGs Eivind Trædal går hardt ut mot politiets bruk av hester. Han mener hestene burde blitt parkert for godt, og erstattet med sykler.

Ekteparet Trædal/Berg valgte ikke hest, men transportsykkel da de ble smidd i hymnes lenker sommeren 2018. Foto: CF-Wesenberg.

Ekteparet Trædal/Berg valgte ikke hest, men transportsykkel da de ble smidd i hymnes lenker sommeren 2018. Foto: CF-Wesenberg.

Eivind Trædal som representerer de grønne i byutviklingskomiteen på rådhuset har altså sett seg lei på polititjenestemenn som benytter hest i tjenesten. Han er også lei hestene på grunn av "hestemøkk".

- Politiet mener de ikke har ressurser til å håndheve innkjørsel forbudt. Da forstår jeg ikke hvorfor man prioriterer rideturer, skriver Trædal. 

- Bytt heller ut hesten med en sykkel, er MDG-representantens klare oppfordring. 

- Da slipper vi å tråkke i hestemøkk, og dere (politiet) får kanskje et nytt blikk på gatebildet, konstaterer bystyrerepresentanten. 

Rytterkorpset er det ridende politi i Oslo. Rytterkorpsets arbeidsoppgaver omfatter blant annet patruljering, tjeneste ved uroligheter og opptøyerog ledsagelse i parader og opptog som 17. mai. 
Enheten har 14-18 hester som har tilhold i den gamle offiserstallen på Akershus festning. Hestene som velges ut er hovedsakelig svenske og danske varmblodshester. Det er tradisjon for å gi hestene navn fra norrøn mytologi. Hestene og rytterkorpset har sin egen venneforening, kalt «Politihestenes venner».

Skjermbilde 2018-09-10 kl. 11.48.10.png