MDG: Vil inkludere rullestoler i bysykkelordningen

I MDGs utkast til nytt partiprogram foreslås det to grep for bilfrie Oslo. Som kjent har samferdselsbyråd Lan Berg fått massiv kritikk for å skape et funksjons-fiendtlig sentrum.

wra-l.jpg

For å bøte på den nye virkeligheten MDGs samferdselsbyråd har skapt for innbyggere som “er dårlig til beins”, ønsker MDG å utvide bysykkelordningen til også å inkludere utleie av rullestoler. Fordi, partiet erkjenner nå følgende:

- Det offentlige rom og kommunale tjenester skal utformes slik at så mange som mulig kan delta aktivt uavhengig av funksjonsevne, skriver partiet.

I følge MDG innebærer dette alt fra rullestolvennlig veidekke, romslige fortau og gangfelt, parkeringsplasser ved kulturtilbud og HC-vennlige holdeplasser for trikk og buss.

- Vi vil etablere en forsøksordning med rullestoler som en del av bysykkelordningen, slik at det er rullestoler tilgjengelig ved alle HC-parkeringsplasser, heter det i MDGs valgprogram for neste bystyreperiode.

Partiet ser også for seg å kjøpe inn små, elektriske shuttlebusser som skal frakte Oslos innbyggere fra parkeringshusene til de mest populære attraksjonene i sentrum, slik “at også de som er dårlige til beins kan reise til sentrum uten bil”, heter det i programutkastet.

MDG er i sitt programutkastet svært tydelige på at bilen skal kastes ut av Oslo, og om 11 år blir det forbudt med diesel- og bensinbiler innenfor hovedstadens grenser.

- Vi vil gi gatene tilbake til menneskene; til innbyggerne, til næringslivet og gründerne, til de besøkende - til bylivet. Fokuset er livskvalitet og opplevelser fremfor stress og kjøpepress. Vi vil gjøre det enklere å klare seg uten å eie egen bil. Vi vil etablere permanente gågater og fotgjengerprioriterte gater, tilrettelegge for bilfrie søndager og gjøre utvalgte gater bilfrie om sommeren, skriver de 12 medlemmene i MDGs programkomite.

Fremskrittspartiet er forundret:

- VI vet at de av oss som får HC-kort gjerne må ha kort gangavstand til der de skal. Da mener jeg løsningen må være å etablere mange flere HC-parkeringsplasser som det er et stort behov for, ikke å plassere ut rullestoler ved parkeringsplassene, sier bystyrerepresentant Camilla Wilhelmsen.

Skjermbilde 2018-09-20 kl. 12.07.41.png
Torkild Vederhus ville bli rektor på universitetet. Endte som leder i MDG Oslos programkomite:  http://universitas.no/nyheter/57865/studentpolitiker-23-vil-ta-over-blindern/

Torkild Vederhus ville bli rektor på universitetet. Endte som leder i MDG Oslos programkomite: http://universitas.no/nyheter/57865/studentpolitiker-23-vil-ta-over-blindern/