Mener Raymond Johansen har blitt miljøskadet av MDG

Samferdselsminister Jon Georg Dale og Oslos byrådsleder fra Ap krangler nå om E18. Mens Johansen mener Dale har lagt E18 ut av Oslo i fryseboksen og at veiprosjektet aldri blir noe av, fnyser Dale av hele påstanden.

Foto: © Sturlason/Oslo kommune

Foto: © Sturlason/Oslo kommune

- E18 skal bygges ut, sier FrPs samferdselsminister Jon Georg Dale og kaller Johansen for en struts.

I dagens Aftenposten er det ikke bare E18 de to krangler om. Johansen som nylig avlyste bompengedebatten som valgkamptema, lar seg lokke utpå av Dale.

Dale reagerer nemlig sterkt på at Raymond Johansen trekker frem de anslåtte bompengetakstene på ny E18 som et argument for å droppe veiutbyggingen.

– Alle som reiser gjennom Oslo, ser at hans egen ledelse skrur opp takstene, og at det spretter opp nye bomstasjoner. Utspillet oser av forakt for dem som ser behovet for å bygge ut E18. Johansen er blitt miljøskadet av å sitte i byrådet med MDG, sier han.

– Bomstasjonene ved bygrensen er noe helt annet enn stasjonene som er planlagt mot Asker, der pengene utelukkende skal gå til bygging av E18, svarer Raymond Johansen.

– Hvilken hilsen har du til beboerne som gjennom E18-prosjektet er lovet mindre støy, egne sykkel- og bussveier og en utvikling av Sandvika?

– Nå får vi se hva man kommer frem til. Selv gir jeg tommelen opp for støyskjerming, egne kollektivfelter og gode sykkelveier.

– Du vil gi deler av dagens vei til sykkel- og egne kollektivfelter?

– Jeg skal ikke prøve å være veiingeniør. Dette må andre finne ut av. Men vi har vært positive til eget kollektivfelter på E18 og til videre utbygging av sykkelvei. Og jeg er positiv til lokk over E18 både ved Sandvika og i Asker, sier Johansen til Aftenposten.