Møt Lan Marie Bergs fire første klima-apostler

Skjermbilde 2019-01-25 kl. 19.14.53.png

Miljø-stuntet som allerede har skapt kraftige reaksjoner i sosiale medier, innebærer at fire klima-apostler skal sendes rundt på skolene for inspirere, motivere og gi kunnskap til Oslo-elever om klima og miljøspørsmål!. Men stuntet er også kun en liten bit av et større prosjekt.

I forbindelse med at Oslo nå er Europeisk Miljøhovedstad lanserer klimaetaten og skoleetaten programmet «Klimaløft i Osloskolen».

Skjermbilde 2019-01-25 kl. 19.14.34.png

Dag Hovdhaugen, assisterende direktør Utdanningsetaten, tror at unge formidlere som tilbyr spennende kunnskap er en god måte å nå fram til ungdommene.

Skjermbilde 2019-01-25 kl. 19.15.07.png

 Barn og unge sitter med nøkkelen til framtiden. De skal være med å forme Oslo til å bli en nullutslippsby. Derfor vil vi ruste elevene med oppdatert kunnskap som gjør dem i best mulig stand til å møte fremtidens miljøutfordringer. Samtidig vil vi inspirere dem til å se mulighetene som vil komme: nye teknologiske løsninger og nye yrkesmuligheter, forteller Hovdhaugen.

Skjermbilde 2019-01-25 kl. 19.15.22.png

På FB-gruppen “Ja til bilen” er allerede debatten i gang, og byrådets politiske PR-stunt midt i valgkampen blir ikke godt mottatt:

- Skolene kan vel nekte? Eller kanskje de snart må finne seg i å få besøk av abort-apostler fra Krf, ulvejakt-apostler fra Senterpartiet, osv, skriver en, mens en annen:

- Dette er rein politisk indoktrinering fra venstre radikale krefter og kommer til å bli et totalt unyansert bilde og fremstilling av verden. De skal skape frykt hos barn og ungdom i håp om at ungene vil prøve å påvirke sine foreldre i et valgår, skriver en leser og fortsetter:

- Hadde jeg hatt unger på skolen der disse kommer hadde jeg nektet å la dem gå, eller blitt med selv for å skape litt motvekt mot ensidig frykt og skremselspropaganda. Får håpe det er skoler som våger å si nei til dette politiske stuntet. Men da blir det vel et rabalder fra Raymond, Inga Marte og Lan Marie med trusler om sankasjoner og furting, avslutter leseren.

- Det er riktig at jeg er hovedansvarlig for hele byrådets politikk. Arbeiderpartiet er garantisten for den politikken. 
(Byrådsleder Raymond Johansen til Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo 10. januar 2019)

Skjermdumper er hentet fra kommunens hjemmeside: https://www.klimaoslo.no/2019/01/25/take-off-for-klimapilotene/?fbclid=IwAR3QOfFhk1DPwMPH4j8JjAlpywI_1S3YVHZc97FSK532mU1xuR4d7C-TPNY