Nå kan du snart stenge gaten der du bor

MDG går sterkt inn for at nabolag rundt om i Oslo kan stenge “sin gate” for biltrafikk. MDG lover at kommunen leverer møbler og planter.

Det er i partiets programutkast for neste bystyreperiode MDG beskriver hvordan nabolag selv skal bestemme om en gate skal være fri for biler - i perioder.

- Vi vil etablere en prøveordning med “levende gater” der nabolag som ønsker det kan få stengt av sin gate i en periode, og der kommunen bistår med møbler og beplantning slik nabolaget selv ønsker det, heter det i utkastet.

MDG mener at “byens boligområder skal ikke være steder hvor folk kun sover, men steder hvor folk lever livene sine.”

En som har benyttet seg av denne ordningen allerede er MDGs havnestyremedlem Geir Rognlien Elgvin. Han har tre ganger fått stengt “gata si” for bursdager, fest og moro. Slik beskriver Elgvin sommerfesten 2018:

- Takk til alle for en perfekt dag. Tusen takk for alle bursdagshilsener og gaver. En stor takk til Bymiljøetaten for andre gang på tre år har stengt gata når det er fest i byrommet. Takk også til tålmodige naboer, Palace Grill for sponsing av is, god hjelp fra Vinmonopolet på Aker brygge for for å estimere eksakt antall god drikke, takk til Dukes for lån av bord, stoler og kjøling, takk til Erik, Baltazar og Cathrine for rigging, servering og opprydning. Og takk til alle som kom på gatefest i vidunderlige Huitfeldts gate og spredte god stemning.

Skjermbilde 2018-09-14 kl. 11.33.09.png