Nå pøses penger ut på Raymond Johansens miljøhovedstad 2019

EU-prisen “Miljøhovedstad 2019” innebærer millioner til pliktige arrangementer. EU krever nemlig at Ap-byrådet skal organisere og betale for åpningsseremoni, avslutningsseremoni og prisutdeling til neste vinner.

Kommunal PR-sjef for Ap-byrådets miljøhovedstad 2019.

Kommunal PR-sjef for Ap-byrådets miljøhovedstad 2019.

- Tre pålagte arrangement som gjennomføres i samarbeid med EU-kommisjonen: åpningen, avslutningen og kåring av neste miljøhovedstad (totalt anslagsvis 5 millioner kroner), skriver kommunikasjonsrådgiver Kristin Stormo i den kommunale organisasjonen “Oslo europeisk miljøhovedstad 2019”.

Hun forteller videre til Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo at byrådet også skal avvikle såkalte signaturarrangementer til opp mot fem millioner kroner.

- Det vi kaller signaturarrangment som er ramme for større folkelige arrangement i samarbeid med en rekke eksterne partnere: mobilitetsuken, biomangfoldsuken og verdens miljødag, skriver Stormo i en mail.

Samtidig har byrådet lansert og offentliggjort 300 ulike arrangementer i 2019 for å feire prisen det betalte 800.000 kroner for og som byrådet har satt av 118 millioner kroner for å markere. Hva disse 300 arrangementene kommer til å koste kommunen er det ingen som vet.

- For å utløse mest mulig aktivitet og bidrag fra hele Oslo har kommunen invitert til en stor miljødugnad. Vi har oppfordret næringslivet, frivillige organisasjoner, kunnskapsinstitusjoner og andre, til å melde inn aktiviteter som de selv ønsker å gjennomføre i anledning året. Forutsetningen er at den enkelte organisasjon organiserer og finansierer dette selv. Budsjett for disse aktivitetene har vi derfor ikke opplysninger om per nå. Det vil også komme flere kommunale arrangement i kalenderen hvor noen av disse vil dekkes over ordinære budsjetter og hvor noe vil dekkes av avsetningene til Oslo europeisk miljøhovedstad.