Nå trygler byrådsleder Raymond Johansen alle politikerene om å være med på festen til 118 mill

Så langt har byrådets enorme pengebruk på å feire seg selv ikke ført til store ovasjoner og godt fremmøte. I et brev til de politiske partiene skriver Johansen at “fra byrådets side er det ønskelig at markeringen er tverrpolitisk og at bystyrets medlemmer har bred deltakelse i ulike aktiviteter”.

18768385_809832509181838_4013506884531702421_o.jpg

Tre av aktivitetene byrådslederen maner de folkevalgte til å bruke sin fritid på er “lysvandring i botanisk hage”, “bilfri lørdag” og en såkalt grønn konferanse der byrådet flyr inn trolig 3000 deltakere fra hele Europa.

Mye av Johansens aktiviteter handler om mottakelser på rådhuset. 21. februar holder han hoff for EUs nettverk av statlige miljødirektører og sammen med selveste direktør for EUs Generaldirektorat for miljø blir Johansen mottakelsens midtpunkt. Til denne “champagne og kanape-hendelsen” vil Johansen at spesielt Høyres Eirik Lae Solberg og Venstres Halstein Bjercke stiller opp på vegne av miljøhovedstadsprisen.

Johansen avslører også i sitt brev at hans enorme feiring opplever en svært uheldig frontkollisjon. Samtidig som konferansen Urban Future pågår har Oslo bystyre sitt faste møte.

- Denne konferansen vurderes som relevant og interessant for flere komiteer i bystyret. Det gjøres oppmerksom på at bystyret har møte 22. mai, noe som da gjør det vanskelig for byrådet og bystyrets representanter å delta på hele åpningsdagen på konferansen, heter det i brevet som er stilet til Foretningsutvalget i Oslo kommune.

Der sitter politikerne Marianne Borgen (SV), Khamshajiny Gunaratnam (Ap), Frode Jacobsen (Ap), Victoria Marie Evensen (Ap), Eirik Lae Solberg (H), Øystein Sundelin (H), Harald A. Nissen (MDG), Halstein Bjercke (V), Carl I. Hagen (FrP), Eivor Evenrud (Rødt) og Erik Lunde (KrF).

OPPDATERING:

Ordføreren sørget nylig for at det planlagte bystyremøtet den 22. mai ble flyttet til 15. mai. Begrunnelsen er å ikke ødelegge for konferansen Urban Future.