Nytt politisk parti under oppseiling i Oslo

Går alt som planlagt stiller et helt nytt politisk parti til kommunevalget i Oslo neste høst. Partiet skal hete “Folkeaksjonen NEI til mer bompenger” og vil trolig skape storm i det etablerte miljøet på rådhuset.

48238098_366152530803441_7353794535505264640_n.jpg

Det nye partiet springer ut fra aksjonistene i FB-gruppen “JA til miljø, NEI til økte bompenger! (Oslo & Akershus)! som har godt over 50.000 medlemmer. Som en sammenligning fikk MDG under valget 2015 ikke mer enn 26.000 stemmer, noe som ga partiet hele fem bystyrerepresentanter og to sentrale byråder.

Med andre ord, hvis halvparten av medlemmene i FB-aksjonsgruppen skulle stemme på Oslos nye politiske parti vil det merkes godt i rådhusveggene. Trolig vil et nytt parti særlig ramme de borgerlige partienes oppslutning, noe de samme partiene lenge har fryktet.

Hvem som topper nominasjonslisten til partiet “Folkeaksjonen NEI til mer bompenger” er foreløpig ikke kjent, men det er grunn til å tro at det nye partiet bygger seg opp rundt det samme partiet som allerede er stiftet i Stavanger-regionen. Forskjellen på de to partiene blir at det vil bli utarbeidet et eget partiprogram for Oslo.

Det er også grunn til å tro at aksjonisten Cecilie Lyngby kommer til å bli en sentral figur for det nye partiet. Det ligger også an til at det blir etablert tilsvarende bom-protest-partier i Bergen, Skien (Grenland) og Stord.

- Noe må bare gjøres i landets hovedstad, sier Cecilie Lyngby i en knapp kommentar.

Bilder fra bomaksjon 2017: